Slechte instelling breekt VDZ A1 op

27 april 2011 | Van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft zich bij ESA A2 van zijn slechtste kant laten zien. Spelend zonder enige bezieling ging de ploeg op sportcomplex Rijkerswoerd ondanks 3 doelpunten van Joris Dortmans (foto) met 4-3 onderuit.

TWEEDE KLASSE O
ESA A2 – VDZ A1 4-3 (1-0).
“In de warming-up was al zichtbaar dat het niets zou worden”, meldde elftalleider Ralph Decker van VDZ na afloop. “Gezeur over de warmte en over het kunstgras, dat voorspelde al niet veel goeds.”
VDZ voetbalde zonder enige inspiratie en ESA kwam voor rust tegen de statische bezoekers nauwelijks in de problemen. De spelers van ESA kregen alle ruimte en halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong. Vanuit het middenveld mocht een speler van ESA over de as van het veld zo doorlopen: 1-0.
VDZ was voor de pauze eenmaal gevaarlijk. Otger van den Aker verscheen vrij voor de keeper, maar trof slechts de lat.
Na de pauze kwam ESA al snel op 2-0. Het was Joris Dortmans die met 2 schitterende vrije trappen VDZ weer onverwacht langszij schoot: 2-2.
De hoop op een goed resultaat voor VDZ vervloog echter snel. Kort na de gelijkmaker nam ESA opnieuw een voorsprong: 3-2. Toen ook de 4-2 viel, was het duel beslist. Joris Dortmans scoorde met het hoofd nog zijn derde treffer (4-3), maar verder kwam VDZ A1 niet. Dat zou gezien de instelling ook niet verdiend zijn geweest.

Uitslagen Tweede klasse O
Zaterdag
Rheden A1 – ESCA A1                             7-1
ESA A2 – VDZ A1                                      4-3
WAVV A2 – Angerlo V A1                        0-5
Babberich/L A1 – Arnhemse Boys A1  2-1
Maandag
Babberich/L A1 – Rheden A1                0-4