‘Slecht’ ESCA wint voor negende keer

11 december 2010 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA hebben in de tweede klasse B hun negende zege op rij behaald. Dat gebeurde volgens trainer Jos van den Brink (foto) in de slechtste wedstrijd van het seizoen. ESCA-Apollo’70 eindigde in 25-13.

“Zelfs met afstand de slechtste wedstrijd van het seizoen”, mopperde Van den Brink na afloop. “Maar slechte wedstrijden moet je ook winnen, al ben ik over de uitvoering niet tevreden. Hoe vaak we toch op die keeper van Apollo hebben geschoten! Maar goed, het is de negende overwinning op rij en dat is netjes.“
Dat ESCA zaterdagavond in sporthal Valkenhuizen niet in beste doen was, verbaasde Van den Brink niet. “Er is afgelopen week slecht getraind. Twee keer een incomplete groep door studie en werk. Dat zie je terug en daar heb ik moeite mee.”
ESCA hoefde tegen Apollo’70 niet groots te spelen om de tegenstander op de knieën te krijgen. Na een 10-6 ruststand liep de thuisclub na de hervatting snel weg bij Apollo’70. “Binnen 10 minuten na rust was het verschil al 8 doelpunten en daarmee was de wedstrijd gespeeld”, aldus Van den Brink.
Conditioneel was ESCA ook de bovenliggende partij, waardoor er aan het einde toch nog een behoorlijke score voor ESCA op het bord stond: 25-13.
Volgende week zondag sluit ESCA de eerste competitiehelft af met een uitwedstrijd bij Duiven.

Doelpunten ESCA: Kim de Blok 6, Desiree Lucassen 5, Anneke de Geest 5, Imke Kranenburg 3, Inge Venderbosch 3, Denise van Beek 1, Laura Engels 1, Vanessa Janssens 1.