Sjoerd Tjoonk blinkt uit: 4 goals

29 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Sjoerd Tjoonk was zaterdag de grote man bij DVOV in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Duno. De spits scoorde op sportpark De Pinkenberg alle Velpse treffers in het duel in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal.

DVOV leidde bij rust al met 2-0. Sjoerd Tjoonk was eerst attent na een pass van Remy Verberkt en na een voorzet van Bart van der Saag zorgde de aanvaller met een kopbal ook voor 2-0.
Na de hervatting scoorde Duno, tegen, maar met zijn derde treffer herstelde Tjoonk de oude marge: 3-1.  Duno, de nummer twee op de ranglijst, drong vervolgens aan en na weer een Doorwerthse treffer was de spanning om te snijden. Nadat de bezoekers nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker hadden laten liggen, besliste Tjoonk twee minuten voor tijd de wedstrijd: 4-2. Hij maakte in de counter gebruik van zijn snelheid en de geboden ruimte.
Met zijn 4 doelpunten bezorgde Tjoonk zijn ploeg pas de derde overwinning van het seizoen. “We gingen voor promotie, dus het is tot nu toe wat anders gelopen”, vertelt Tjoonk, die rekent op een betere tweede helft van de competitie. “We zijn iets anders gaan spelen en in de winterstop hebben we ook afgesproken dat we het beter gaan aanpakken. Blijkbaar is er toch iets losgekomen.”
De 22-jarige spits voetbalde 13 jaar bij buurman VVO. “Ik heb afgelopen zomer de overstap gemaakt, omdat ik wekelijks 90 minuten wilde spelen. Vanuit de A-jeugd ben ik meteen bij het eerste van VVO gekomen, maar door blessureleed heb ik niet veel gespeeld. Ook omdat de concurrentie moordend werd, ben ik naar DVOV gegaan. Daar heb ik na vandaag zeker geen spijt van.”
Tjoonk moet bij DVOV voor de doelpunten zorgen. Tot het duel met Duno stond de teller op 2. “We moeten nog 10 wedstrijden. Mijn streven is om de 15 te halen”, kijkt de aanvaller optimistisch vooruit.

Het duel in de vierde klasse A (zaterdagvoetbal) tussen ESCA en AZ 2000 werd afgelast.


DVOV-aanvaller Sjoerd Tjoonk (nummer 9) viert een feestje met zijn ploeggenoten na zijn eerste treffer tegen Duno. (Foto Johan van Ree).