Sinkeldam trots op ‘jonkies’ Swift

13 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jop Sinkeldam, handballer van Swift, kent weinig twijfels. “We moeten het nu ook maar afmaken”, zegt de aanvoerder van de Arnhemse ploeg. Swift heeft zaterdag bij winst op HARO het eredivisieschap zo goed als veiliggesteld.

In de degradatiepoule van de nacompetitie heeft Swift directe degradatie al afgewend. De ploeg van trainer Paul Schuurkes heeft Hellas definitief onder zich gelaten.
Een uitermate knappe prestatie, want in de reguliere competitie eindigde Swift als laatste met slechts 2 overwinningen. “Het is een groot verschil, onze ploeg aan het begin van het seizoen en nu”, zegt Sinkeldam. “We zijn tijdens het seizoen naar elkaar toegegroeid. We zijn positief gebleven, ook naar buiten toe.”
Na zoveel tegenslagen heeft Swift een ijzersterke mentaliteit getoond. Heeft dat Sinkeldam verrast? “Aan de ene kant niet, want ik wist dat we dit op konden brengen. Aan de andere kant verrast het me wel, want al die jonge onervaren spelers zijn ineens in een echte mannencompetitie terechtgekomen. Die jongens hebben dus grote stappen gemaakt en ik ben ook hartstikke trots op ze. We zijn ook vaker gaan trainen, dat heeft wel meegespeeld.”
Swift en HARO Rotterdam hebben beide met nog 2 duels voor de boeg 7 punten. Het doelsaldo is licht in het voordeel van Swift (+4 tegen -3). “We moeten het nu maar afmaken in de thuiswedstrijd tegen HARO”, meent Sinkeldam. “We zitten in een flow en ondanks de nederlaag in de laatste wedstrijd bij Aalsmeer, hebben we ook daar goed gespeeld.”
Sinkeldam denkt dat HARO zaterdag met een ongemakkelijk gevoel richting Arnhem komt. “Maar het wordt ook voor ons een lastige wedstrijd. Het wordt een stevige pot, maar ik denk dat het thuisvoordeel doorslaggevend zal zijn. In Rotterdam overstemden onze supporters ook die van HARO. Ik hoop dat we weer zo gesteund worden.”
De nummer voorlaatst in de degradatiepoule speelt tegen de winnaar van de nacompetitie van de eerste divisie om 1 plaats in de eredivisie.
Het duel in sporthal Elderveld begint zaterdagavond om 20.30 uur.

Stand degradatiepoule
1. Aalsmeer              4-10  (+20)
2. Swift                     4-7    (+4)
3. HARO Rotterdam  4-7    (-3)
4. Hellas                   4-2    (-21) 

Programma
Zaterdag 14 april

Swift – HARO Rotterdam (20.30 uur)
Hellas – Aalsmeer
Dinsdag 17 april
Aalsmeer – HARO Rotterdam
Zaterdag 21 april
Hellas – Swift (21.00 uur)