Sinkeldam: ‘Bikkelen in nacompetitie’

23 februari 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van eredivisionist Swift beginnen zaterdag in Den Haag aan de nacompetitie, waarin de Arnhemse ploeg moet afrekenen met Herules, BEVO en HARO Rotterdam. De AS-redactie sprak met Swift-aanvoerder Jop Sinkeldam (foto).

Hercules is jullie eerste tegenstander. Aan de eerdere uitwedstrijd (26-20 verlies) bewaren jullie niet zulke goede herinneringen.
Jop Sinkeldam: “Hercules heeft het toen goed gedaan, wij hadden een offday. We hebben toen niet het goede groepsgevoel getoond. Nu moet iedereen heel scherp zijn. Dan kunnen we die wedstrijd winnen. We kennen geen angst.”

Jullie uitgangspositie is anders dan vorig jaar. Jullie zin nu niet de gedoodverfde degradant.
“Gevoelsmatig hebben we nu meer te verliezen omdat we in de reguliere competitie ruim afstand van de onderste twee ploegen hebben genomen. Maar die competitie is passé. Het begint nu opnieuw. We zullen met zijn allen keihard moeten bikkelen om het doel, handhaving, te bereiken.”

Ten opzichte van vorig jaar zijn jullie enorm gegroeid.
“Zeker in de breedte zijn we ook sterker geworden. In ons spel zitten meer vastigheden en we kunnen terugvallen op basisafspraken. Maar dat betekent nog niet dat we dit klusje maar zo even klaren.”

Is de bekernederlaag, afgelopen woensdag bij tweede divisionist Unitas, een mokerslag geweest of niet meer dan een vervelend incident?
“Dat laatste, want we moeten er geen halszaak van maken. We zaten er niet op te wachten om die wedstrijd op dat moment te spelen zoals we dat hebben gedaan en we wilden ook graag verder komen. We hebben die wedstrijd nabesproken en nu is het klaar.”

Zijn er ploegen die volgens jou kunnen verrassen in de nacompetitie?
“Ik hoop dat in ieder geval niemand ons gaat verrassen. Ik verwacht wel dat HARO sterker zal zijn dan in de reguliere competitie. Die ploeg heeft er een Bulgaar en een Limburger bij. Wij zullen meteen moeten vlammen tegen Hercules. We hebben daarna drie thuiswedstrijden op rij. Dat is een voordeel, maar het blijft zaak om de punten te pakken in de eerste wedstrijd, want anders loop je er toch weer achteraan. We rekenen in Den Haag op een heet avondje.”

* Foto homepage: Jop Sinkeldam waagt een doelpoging tijdens de thuiswedstrijd cvan Swift tegen hercules. Swift won dat duel met 31-30.