Simpele zege Vitesse, nu Anzhi

26 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zich donderdag door een 3-1 zege op Lokomotiv Plovdiv geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Op 2 en 9 augustus is Anzhi Makhachkala, de ploeg van trainer Guus Hiddink, de tegenstander.

Voorafgaan aan het duel maakte bestuurslid Jan Snellenburg van Vitesse bekend, dat de Zuid-tribune in Gelredome voortaan de Theo Bos Zuid-Tribune zal gaan heten als eerbetoon aan ‘Mister Vitesse’, die in zijn actieve carrière als prof alleen de geel-zwarte kleuren verdedigde.
Het inspireerde Vitesse tot een prima eerste helft. Toch duurde het tot de 25e minuut voordat de score werd geopend. Na een voortreffelijke aanval, opgezet door Renato Ibarra en Frank van der Struijk, bracht Jonathan Reis de bal weer voor het doel, waarna Marco van Ginkel met enig fortuin scoorde: 1-0. Vitesse miste vervolgens enkele kansen, maar op slag van rust zorgde Patrick van Aanholt, na een prima pass van reis, in de rebound voor 2-0.
Meteen na rust besliste Wilfried Bony de wedstrijd. Hij kopte raak na een voorzet van Ibarra: 3-0. Uit een strafschop scoorde Zlatinski 3-1 na een overtreding van Tomás Kalas. Voor de verdediger betekende het meteen einde wedstrijd. Hij mocht met rood de kleedkamer opzoeken en mist in ieder geval de eerste wedstrijd tegen Anzhi. Een enorme domper op een verder mooie avond voor Vitesse. In blessuretijd miste Giorgio Chanturia nog een strafschop, nadat hij zelf was neergelegd. Na het 4-4 gelijkspel in de uitwedstrijd deed dat er voor Vitesse niet zo veel toe.
Vitesse speelt op 2 augustus eerst uit tegen Anzhi, dat in Boedapest geen enkel moeite had met Honved: 0-4. Samuel Eto’O scoorde tweemaal. De andere treffers kwamen op naam van Lacina Traore en Oleg Shatov. In de thuiswedstrijd had Anzhi al met 1-0 gewonnen.