Simon Cziommer tekent bij Vitesse

31 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Simon Cziommer speelt komend seizoen bij Vitesse. De 31-jarige middenvelder heeft dinsdag een éénjarig contract getekend bij de Arnhemse ploeg. Dat meldt Vitesse op haar website.

Cziommer trainde al enkele weken mee bij Vitesse, aanvankelijk om zijn conditie op peil te houden. De middenvelder reist woensdag met Vitesse mee naar Rusland en maakt deel uit van de selectie voor het eerste duel met FC Anzhi (donderdag) in de derde voorronde van de Europa League.
“Iets wat niet de bedoeling was, is toch de bedoeling geworden”, laat Cziommer op Vitesse.nl weten. “Ik had bij mijn komst naar Vitesse echt geen verwachtingen. Ik kende alleen de trainer, Fred Rutten, en zoals ik al eerder aangaf wilde ik hier graag mijn conditie op peil houden.”
Cziommer speelde in Nederland voor FC Twente, AZ, Roda JC en FC Utrecht. Met Cziommer’s vorige club Red Bull Salzburg werd hij in het seizoen 2009-2010 landskampioen van Oostenrijk. In het seizoen daarop speelde de middenvelder in Europees verband tegen onder meer Atletico Bilbao, Manchester City en Lazio Roma.
Cziommer brengt dus de nodige ervaring mee en dat kan Vitesse goed gebruiken. “Ik kan zeker wat toevoegen aan dit Vitesse, maar wil daar niet teveel over zeggen. Ik wil het laten zien en presteren.”

Bron: vitesse.nl