Shiwan Hamdaziz weg bij MASV: ‘Het gaat mij niet om het geld, maar om principes’

11 september 2018 | Van onze AS-redactie

Shiwan Hamdaziz is weg bij MASV. De voetballer stopte vorige week dinsdag per direct bij de Arnhemse derdeklasser na een gesprek met voorzitter Eef Kasteel. “Eef wilde mijn vergoeding intrekken, omdat hij vond dat ik geen meerwaarde meer had voor de ploeg. Maar afspraak is afspraak.” Volgens Kasteel liggen de zaken iets anders. “Shiwan is naar mij, als voorzitter van MASV, de afspraken niet nagekomen.”

Hamdaziz kreeg vorige week zondag in het door MASV met 3-1 verloren bekerduel met Doesburg een rode kaart wegens praten. “Ik kreeg daarna een telefoontje van de voorzitter. Hij wilde een gesprek met mij en dat zou gaan over de vergoeding”, vertelt Hamdaziz.
Dat gesprek vond dinsdagavond plaats. “In de bestuurskamer van MASV en in het bijzijn van de elftalleider”, zegt Hamdaziz. “Eef vertelde dat ik de ploeg had benadeeld, omdat ik rood had gekregen wegens praten. Ik had mijn mond moeten houden en hij zei dat zoiets ook al vaker was gebeurd. Maar ik ben vorig jaar niet eens geschorst geweest.”

Volgens Hamdaziz vond Kasteel dat hij geen meerwaarde had voor de ploeg. “Ik denk dat hij zocht naar een excuus om de vergoeding in te trekken. Maar vorig seizoen had ik 24 assists en heb ook nog vijftien goals gemaakt. Nog buiten de beker- en oefenwedstrijden. Daar komt ook nog eens bij dat ik acht wedstrijden laatste man heb gespeeld.”
Trainer Jhon van Beukering wilde al vorig seizoen dat Hamdaziz behouden zou blijven voor de club. “Jhon heeft altijd gezegd dat hij zich niet wilde bemoeien met het aantrekken van spelers”, legt Hamdaziz uit. ,,Maar Jhon heeft bij de voorzitter wel neergelegd dat ik erbij moest blijven. Jhon heeft mij al acht jaar niet in de steek gelaten. ‘Zorg dat je Shiwan behoudt dit seizoen’, heeft Jhon tegen Eef gezegd. Dat was voor Jhon een voorwaarde. Na de wedstrijd in de nacompetitie tegen Dio ’30 is dat ook rond gekomen. Nota bene bij Eef thuis. En dan nu dit. Het gaat mij niet eens om het geld. Het gaat om een kleine vergoeding en dat gaat toch weer terug de clubkas in. Maar het gaat mij om het principe. Afspraak is afspraak.”

Na het gesprek met zijn voorzitter stapte Hamdaziz naar trainer Jhon van Beukering. “Ik heb hem het verhaal verteld. De reactie van Jhon was: ‘Wat flikt hij me nu?’ Ik denk dat dit ook voor Jhon de druppel is geweest die de emmer deed overlopen. Jhon had er op die manier ook genoeg van en is twee dagen later opgestapt.”

Voorzitter Eef Kasteel (foto links) wil inhoudelijk niet reageren. “Ik hoef me niet te verdedigen. Dit is Shiwans kant van het verhaal. Als ik afspraken met iemand maak, kom ik die na. Dat is nu ook zo, maar Shiwan is naar mij toe afspraken niet nagekomen. Welke dat zijn? Dat is privé. Daar ga ik niets over zeggen.”
Kasteel bevestigt dat er vorige week dinsdag een gesprek heeft plaatsgehad. “Daar zat ook een bestuurslid en de elftalleider bij, want dit soort gesprekken voer ik nooit alleen. Dat Shiwan de zaken anders uitlegt, is zijn keuze. Hij zegt dingen die niet kloppen. Kom je met mij afspraken niet na, dan ben ik klaar met een persoon. Nogmaals, inhoudelijk ga ik er niet op in, omdat dit soort gesprekken voor mij privé zijn. Dat is iets tussen Shiwan en mij. Jammer dat het zo loopt, want Shiwan en ik hebben elkaar na dat gesprek ook gewoon een hand gegeven.”

Kasteel heeft na het opstappen van hoofdtrainer Jhon van Beukering en Shiwan Hamdaziz ook nog met de selectiegroep gesproken. “Spelers moeten zelf maar hun conclusies trekken”, zegt Kasteel. “Er vertrekken verder geen spelers, iedereen blijft.”
Het bestuur van MASV moet na het opstappen van Jhon van Beukering wel op zoek naar een nieuwe trainer. “En die is er nog niet”, meldt Kasteel. “Natuurlijk zijn er mensen binnen de club die willen helpen, zoals Nicky Hofs en Tim Cornelissen. Maar die namen zijn niet reëel. Dat is geen structurele oplossing. Die jongens zijn druk bij Vitesse. Dus we moeten op zoek.”