Shapoul Ali op proef bij Spaanse club

8 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

Aanvaller Shapoul Ali (foto) van FC Presikhaaf is van vrijdag 15 tot en met woensdag 21 augustus op proef bij het Spaanse Orihuela CF. Die club komt uit in de Spaanse tweede divisie B.

Shapoul Ali maakte deze zomer de overstap van het Gendtse De Bataven naar FC Presikhaaf. Zijn verblijf bij de naar de eerste klasse gepromoveerde Arnhemse voetbalclub is dus mogelijk van korte duur. De 22-jarige Irakees kwam in de jeugd uit voor Vitesse 1892, ESA en NEC.
Bij de Nijmeegse eredivisionist speelde Ali eenmaal in de hoofdmacht, op 27 september 2009 in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. In oktober van dat jaar brak Ali zijn middenvoetsbeentje en stond maandenlang buitenspel.
NEC verlengde het contract met Ali na dat seizoen niet, waarna de aanvaller vertrok naar AZSV in Aalten. Via De Bataven belandde de spits uiteindelijk bij FC Presikhaaf.
In navolging van Sherwin Grot en Mimoun Eloisghiri, die zijn vertrokken naar eredivisionist PEC Zwolle, is Shapoul Ali de derde speler van FC Presikhaaf die een contract in het betaalde voetbal probeert te verdienen.