Shanna de Cortie in finale na zege op Marleen Jansen

1 juli 2017 | Van onze AS-redactie

Titelverdedigster Shanna de Cortie, dit jaar als tweede geplaatst, heeft zich vrijdagavond eenvoudig geplaatst voor de finale van het tennistoernooi DAAN Open. De speelster van TV Beekhuizen versloeg op haar thuisbasis in Velp ploeggenote Marleen Jansen in twee sets: 6-1, 6-1. De tweede finaliste komt uit de partij tussen de als eerste geplaatste Miriam Westerink en Marwa Hakimi. Die halve finale wordt zaterdagmiddag (16.30 uur) gespeeld.

De Cortie en Westerink staan beiden ook nog in de halve finale van het gemengd dubbeslpel. Na haar zege in het enkelspel was De Cortie met haar dubbelspelpartner Lody Teeuwsen in de kwartfinale te sterk voor het koppel Loïs Wagenvoort/Tim Evers: 6-1, 6-3. Het duo Miriam Westerink/Erik Goris had zich woensdag al geplaatst voor de halve finale door een zege op Alwin van Engelenburg/Margo Verbeet: 6-4, 5-7, 6-2.

In het enkelspel bij de mannen plaatste favoriet Tommie van Gruijthuijsen zich vrijdag ten koste van Jordy Visser voor de halve finale. De speler van Tielse LTC won gemakkelijk in twee sets: 6-0, 6-4. In de halve finale, die zaterdagmiddag op het programma staat (13.30 uur), krijgt Van Gruijthuisen het minder eenvoudig. De als eerste geplaatste speler treft dan Arjan Pastoors, de winnaar van vorig jaar.
De als tweede geplaatste Daniël Fennis (TC Bosheim, Bussum) is al verzekerd van een plek in de finale van zondag. Fennis versloeg vrijdagavond Stefan Nab (De Helster, Elst) in drie sets. Nab kwam na verlies in de eerste set nog knap terug, maar was in de beslissende set volstrekt kansloos: 6-4, 4-6, 6-1.

Uitslagen en programma
Vrijdag 30 juni
Enkelspel, categorie 2
Halve finale (v): Shanna de Cortie (TV Beekhuizen) – Marleen Jansen (TV Beekhuizen) 6-1, 6-1.
Kwartfinale (m): Tommie van Gruijthuijsen (Tielse LTC) – Jordy Visser (TC Bemmel) 6-0, 6-4.
Halve finale (m): Daniël Fennis (TC Bosheim, Bussum) – Stefan Nab (De Helster, Elst) 6-4,4-6, 6-1.
Programma
Zaterdag 1 juli
Enkelspel, categorie 2
13.30 uur: halve finale (m): Tom van Gruijthuisen (Tielse LTC) – Arjan Pastoors (TV Duno)
16.30 uur, halve finale (v): Miriam Westerink (TV Beekhuizen) – Marwa Hakimi (TC Salland, Deventer)
Gemengd dubbel, categorie 2
13.30 uur: Shanna de Cortie/Lody Teeuwsen – Annelie de Vries/Jordy Visser
13.30 uur: Miriam Westerink/Erik Goris – Marleen Jansen/Martijn Hamer
Zondag 2 juli

Enkelspel, categorie 2
13.30 uur: finale vrouwen
15.00 uur: finale mannen