Shanna de Cortie en Arjan Pastoors prolongeren tennistitel

4 juli 2017 | Van onze AS-redactie

Heel dicht was Miriam Westerink zondagmiddag in Velp bij de overwinning. Op matchpoint sloeg de Rhedense tennisster de bal echter in de finale van het vrouwen enkelspel (categorie 2) van DAAN Open net uit. Shanna de Cortie, ploeggenote van Westerink bij TV Beekhuizen, nam de partij daarna over, pakte de tweede set en was in de beslissende derde set oppermachtig: 1-6, 7-5, 6-1. Daarmee prolongeerde zij haar titel. Dat deed ook Arjan Pastoors in het enkelspel bij de mannen. Hij won de finale van Daniël Fennis: 6-3, 6-1. 

De finale op de baan van TV Beekhuizen was dezelfde als vorig jaar. De Cortie, toen nog uitkomend voor TC Bemmel, won de finale in 2016 in twee sets (6-4, 6-3) van Westerink. Zondagmiddag gaf niemand echter meer een cent voor de kansen van De Cortie, toen Westerink na de 6-1 zege in de eerste set in de tweede op matchpoint stond. De beslissende klap bleef echter uit en de partij gleed de tot dan oppermachtige Westerink daarna door de vingers. De Cortie rook bloed en had na de niet meer verwachte tweede setwinst in de derde set geen kind meer aan haar ploeggenote. Na een partij die twee uur en drie kwartier had geduurd, stapte De Cortie als winnares van de baan.
’s Ochtends had De Cortie met haar dubbelspelpartner Lody Teeuwsen ook al de finale gewonnen in het gemengd dubbel. Het tweetal was net iets te sterk voor het koppel Miriam Westerink/Erik Goris: 6-4, 6-4.

Bij de mannen prolongeerde ook Arjan Pastoors zijn titel in het enkelspel. De Doetinchemmer was na zijn indrukwekkende partij in de halve finale tegen de als eerste geplaatste Tommie van Gruijthuijsen (6-0, 6-2) ook in de finale oppermachtig. Daniël Fennis, lid van TC Bosheim uit Bussum, had weinig in te brengen. Na iets meer dan een uur was de partij beslist: 6-3, 6-1.

Uitslagen finales (categorie 2)
Mannen
Arjan Pastoors (TV Duno) – Daniël Fennis (TC Bosheim, Bussum)  6-3, 6-1.
Vrouwen
Shanna de Cortie (TV Beekhuizen) – Miriam Westerink (TV Beekhuizen) 1-6, 7-5, 6-1.
Gemengd dubbel
Shanna de Cortie/Lody Teeuwsen – Miriam Westerink/Erik Goris 6-4, 6-4