Selhorst weer belangrijk voor ‘Boys’

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in 3D aan de thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys een punt overgehouden. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos maakte na de pauze een 2-0 achterstand nog goed: 2-2. “Met dat punt moeten we tevreden zijn”, zei Gil Muinos.

De eerste 20 minuten had Arnhemse Boys het beste van het spel. Met verzorgd spel en een goede opbouw zocht de thuisploeg de aanval. “Maar we kwamen niet tot kansen”, zei Gil Muinos, die Beuningse Boys steeds gevaarlijker zag worden. “Met 1 diepe spits lieten zij zich terugzakken om vervolgens bij balbezit direct de lange bal te spelen op diepgaande middenvelders.”
Uit een van die counters scoorden de gatsen 0-1. Nog geen 5 minuten later leidde balverlies in de opbouw van de thuisclub de 0-2 in.
Gil Muinos wijzigde in de rust de tactiek en liet zijn ploeg in een 3-3-4 opstelling aan de tweede helft beginnen met invaller Vincent Selhorst als diepe spits. Beuningse Boys kwam direct onder druk te staan. Na 15 minuten was het Selhorst die voor de aansluitingstreffer zorgde. In de 25ste minuut knalde Emre Guzelji van 20 meter de bal in de kruising, waardoor er een terechte 2-2 op het scorebord stond. Arnhemse Boys zette nog een keer aan en voelde dat de overwinning er in zat. De laatste pass was echter vaak onnauwkeurig of er werd een verkeerde keuze gemaakt.
Het slotoffensief kwam van Beuningse Boys. Gelukkig voor de thuisclub voorkwam doelman Lama Barry met een weergaloze reflex een nederlaag.
In 3C neemt Arnhemse Boys met 8 punten uit 4 duels de vierde plek in. Met 12 uit 5 voert Woezik de ranglijst aan.

Uitslagen Derde klasse D
Arnhemse Boys – Beuningse Boys  1-3
SML – Trekvogels                               2-3
Overasseltse Boys – ONA’53           1-3
WAVV – Groesbeekse Boys               5-0
Woezik – Union                                   6-0
Spero – Hatert                                     1-0