Selhorst ontmoet Maradona

18 augustus 2017 | Van onze AS-redactie

In juni schoot Vincent Selhorst het Ellecomse EDS in de finale van de nacompetitie tegen Arnhemia naar de vierde klasse. Woensdagavond was er een nieuw hoogtepunt voor Selhorst. Als coach van een regioteam stond hij tegenover de Argentijnse voetballegende Diego Maradona, die met zijn ploeg Fujairah een trainingskamp heeft belegd in het Brabantse Mierlo.

“Ik kijk nooit zo tegen mensen op en hoef niet zo nodig met iemand op de foto. Maar dit is wel heel apart. Hoe vaak heb je nou de kans Maradona te ontmoeten? Eigenlijk nooit.”
Het was voor Selhorst een ontmoeting om nooit te vergeten. “Maradona kwam voor de wedstrijd naar me toe en schudde me de hand”, vertelt Selhorst. “Ook alle spelers kregen een hand en we mochten een groepsfoto maken. Wij hebben alle regeltjes netjes opgevolgd en dan vindt Maradona het niet erg je te woord te staan. Leuk ook voor de spelers en de andere stafleden, want ik had ook Carel van der Velden en Nordin Eloisghiri als assistenten meegevraagd en Hennie Muller als verzorger.”
De wedstrijd van het regioteam tegen Fujairah, dat uitkomt op het tweede niveau in de verenigde Arabische Emiraten, was besloten. “We hebben met 5-0 of 6-0 verloren, maar het was een belevenis. Het is een ploeg die in Nederland in de tweede of derde divisie mee zou kunnen komen”, zegt Selhorst. “Er liep een, net aangetrokken, Argentijn in. Die was absurd goed en maakte vooral het verschil.”
Selhorst is sinds een paar maanden trainer-coach van het regioteam. “Het zijn allemaal jongens van een goed niveau. Daar is een team van gevormd dat in de voorbereiding tegen profclubs kan spelen. Zo hebben we vorige maand ook tegen Steau Boekarest gespeeld. We verloren met 7-0, maar tegen zo ’n ploeg is dat een topprestatie.”

* Foto geheel boven: Vincent Selhorst, Diego Maradona, Carel van der Velden en Hennie Muller (vlnr).
* Foto rechts midden: Joep Sangers, speler van SC Rheden, maakt deel uit van het regioteam.


De spelers van het regioteam en  Fujairah met Diego Armando Maradona als stralend middelpunt.


Vincent Selhorst en Carel van der Velden (geheel rechts) in gesprek met Diego Maradona.