Seizoen zit er voor Rheden op

11 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft de kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse niet gegrepen. De ploeg van trainer Bram van Aken verloor in de eerste klasse E op eigen veld met 1-3 van Presikhaaf.

Ramon van ’t Veldt opende na 8 minuten nog wel de score voor de thuisploeg, maar op slag van rust maakte Esen Gürbüz voor Presikhaaf gelijk: 1-1.
Jahrai Veldt (69e minuut) en Melvin Kolf (72e minuut) deelden na de pauze Rheden binnen vijf minuten de genadeklap uit: 1-3. In de slotfase kregen een aantal spelers van beide clubs een publiekswissel. Geert-Jaap Dorland en Wessel Peelen speelden bij Rheden hun laatste wedstrijd in de hoofdmacht en gingen onder luid applaus van het veld. Presikhaaf nam op op deze manier afscheid van Arjen Haast en Max van Meeteren.

In de eerste klasse D promoveert kampioen Presikhaaf naar de hoofdklasse. AWC, Germania en Hoogland spelen in de nacompetitie om plaatsen in die hoofdklasse. DVV is gedegradeerd en Achilles ’12 en Babberich moeten via de nacompetitie degradatie zien te voorkomen.