‘Seizoen VVO bekronen met titel’

25 april 2014 | Van onze AS-redactie

VVO heeft in de vierde klasse D van het zondagvoetbal de titel voor het grijpen. Bij verlies van RKPSC is zondag een zege van de Velpse ploeg bij Kilder voldoende voor het kampioenschap. Topscorer Joost Baarslag, dit seizoen goed voor 23 doelpunten in de hoofdmacht van VVO,  blikt vooruit.


VVO degradeerde in 1996 uit de derde klasse. Na vele mislukte pogingen is het nu of nooit om daarin terug te keren.

Joost Baarslag: “Zo zie ik dat niet helemaal. VVO blijft altijd bouwen aan een goed elftal met een goede trainer. Die kansen komen er dus altijd weer, maar met vier punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, hebben we het nu helemaal in eigen hand en mogen we het niet meer weggeven. Maar we mogen het tegen Kilder niet te gemakkelijk opnemen. Die ploeg staat op een nacompetitieplaats en zal er alles aan willen doen om die nacompetitie te ontlopen. Het wordt nog best lastig.”

Wat is de kracht van het huidige VVO?
“We zijn een hecht collectief. We kunnen het zowel binnen als buiten het veld goed met elkaar vinden. In Eric Arentsen hebben we een goede trainer en we zijn aardig op elkaar ingespeeld. De verdediging is solide, we hebben een goed middenveld en we weten voorin de kansen te benutten.”

Met 23 doelpunten heb jij een groot aandeel in de goede prestaties van VVO.
“Ja, 23 goals, dat is niet weinig. Ik hoop er de komende drie wedstrijden nog een paar meer te maken. Maar dat ik er 23 heb gemaakt, heeft natuurlijk met de kwaliteit van het elftal te maken. Er wordt van achteruit goed opgebouwd. We hebben een dynamisch en creatief middenveld, dus we creëren ook heel veel kansen. Dan kun je ook veel goals maken. Maar uiteindelijk doen we het met elkaar.”

Jouw productie is niet onopgemerkt gebleven, want volgend seizoen speel je bij hoofdklasser De Bataven.
“Vorig seizoen had ik een moeilijke start. Door een enkelblessure stond ik de eerste zes weken buitenspel. Het ging daarna redelijk, maar nu heb ik een heel goed seizoen. Dat De Bataven dan interesse toont, is super. Die is ontstaan na de bekerwedstrijd van ons tegen De Bataven, waarin ik ook scoorde. Ik heb daarna een gesprek gehad met de nieuwe trainer Wilco Klop. Ik zie in ieder geval kansen bij De Bataven. Ik ga er vol tegenaan en hoop op een basisplaats.”

Hoe kijk je terug op je twee seizoen bij VVO?
“VVO is een geweldige club. Toen ik hier in de zomer van 2012 kwam, kende ik niemand, maar ben hartelijk welkom geheten. Een mooie, warme club. Ik heb ook veel geleerd en nooit een moment spijt gehad dat ik via Dave de Jong, de vorige trainer, voor VVO heb gekozen. Dat is een hele goede beslissing geweest. Dat ik na dit seizoen vertrek, heeft ook niets met de club, de trainer of de spelers te maken. Het was een geweldige tijd. Ik ben nu 23 en heb sportieve ambities. Dat is het. Maar ik wil op een goede manier afscheid nemen. We moeten dit seizoen bekronen met een titel.”

Gaat dat zondag al gebeuren?
“Als we zelf winnen, zit die kans erin. RKPSC moet tegen Angerlo Vooruit en die ploeg speelt nog voor de periodetitel. Maar van mij mogen we de titel ook volgende week pakken. Thuis kampioen worden tegen Loil is natuurlijk ook heel mooi.”

* De wedstrijd Kilder – VVO op sportpark De Tol in Kilder begint zondag 27 april om 14.30 uur.

Klik hier voor het voetbalprogramma