Seizoen VDZ dreigt als een nachtkaars uit te gaan

13 maart 2016 | Van onze AS-redactie

Het seizoen van VDZ (derde klasse D) dreigt net als vorig seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Na de 2-0 thuisnederlaag tegen DIO ’30 moet de Arnhemse ploeg nog wel naar onderen kijken. Arnhemse Boys staat na de 2-0 nederlaag bij Echteld vaster op de voorlaatste plaats. Zondag staat de stadsderby Arnhemse Boys – VDZ op het programma.

Vorig seizoen eindigde VDZ nog wel op een knappe vierde plaats, maar een plek in de nacompetitie bleef buiten bereik van de ploeg van trainer Stefan Hoogsteder. Na het verlies tegen DIO ’30, de club waar Hoogsteder volgend seizoen werkzaam is, staat VDZ op een achtste plaats. In de strijd om de derde periodetitel is VDZ na twee duels nog puntloos, zodat nacompetitievoetbal om promotie geheel verkeken is.
Tegen DIO ’30 opende VDZ nog aardig, maar Mathieu Weiss en Martijn van Gessel hadden geen geluk bij de afronding. De bezoekers waren na 25 minuten voor het eerst gevaarlijk, maar de bal ging over het doel. Nadat opnieuw Van Gessel de doelman van DIO tot een knappe redding had gedwongen, ontsnapte VDZ aan een achterstand toen de bal via doelman Tom Rudolphie en de lat weer in het veld belandde.
Na de pauze opende DIO ’30 in de 57e minuut de score. VDZ-goalie Tom Rudolhie kon na een vrije trap vanaf de achterlijn niet goed bij de bal, waarna Bob Stevens bij de tweede paal raak kopte: 0-1. Mathieu Weiss, de gevaarlijkste man bij VDZ, probeerde het tij nog te keren, maar de Drutense doelman hield zijn doel schoon. Vlak voor tijd besliste Arthur van Eeckhout het duel: 0-2.
Met 24 punten uit 19 duels heeft VDZ nog een marge van 6 punten op nummer elf SCE, maar de Nijmeegse ploeg heeft nog een inhaalduel tegoed. VDZ moet dus nog wel een aantal punten bij elkaar harken om niet in degradatiezorgen te komen.

Die zijn er wel volop voor Arnhemse Boys. De ploeg van interim-trainer Davy Hendriks verloor zondag met 2-0. Twee strafschoppen, in de ogen van Arnhemse Boys uiterst discutabel, deed de degradatiekandidaat de das om.
Arnhemse Boys is in de derde klasse D nummer voorlaatst met 14 ui19 en staat daarmee op een rechtstreekse degradatieplaats. Fortissimo (9 uit 19) is rode lantaarndrager.

De achterstand van Arnhemse Boys op Eldenia (18 uit 19) is gegroeid tot 4 punten. Eldenia won zondag met 2-1 van SCE. Jeroen Ramakers was, niet voor het eerst dit seizoen, de grote man bij zijn ploeg. Hij scoorde beide Eldense doelpunten.
De tegentreffer van SCE deed veel stof opwaaien. De Nijmeegse ploeg scoorde uit een ingooi, nadat Eldenia de bal voor een blessurebehandeling had uitgeschoten.

  • Foto boven: Bob Stevens zet DIO ’30 op 0-1 tegen VDZ. Pieter Middeldorp kan een treffer niet meer voorkomen. Daan van der Held, Hennes Schaminee (2) en doelman Tom Rudolhie kijken verslagen toe. (Foto: Twan van der Zandt)
  • Ook onderstaande foto ’s zijn van Twan van der Zandt.

Goal Dio 1 (Small)
Doelman Tom Rudolphie van VDZ gaat onder de bal door, waarna spits Bob Stevens koppend voor 0-1 zal zorgen.

Hemmes (Small)
Verdediger Hennes Schaminee van VDZ in de achtervolging.

Daan, Max, Pieter (Small)
De VDZ-spelers Max Burgers (l), Pieter Middeldorp en Daan van der Held bekijken een stijlvolle actie van een speler van DIO ’30.