Seizoen ESA eindigt in nachtmerrie

7 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. De Arnhemse ploeg verspeelde in de laatste wedstrijd zijn kans op een plaats in de nacompetitie. Kampioen DFS maakte er op sportcomplex Rijkerswoerd een inmaakpartij van: 0-7.

ESA begon als de nummer drie op de ranglijst aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen kampioen DFS zou een zege volstaan om de nacompetitie te halen. De ploeg uit Opheusden voldeed echter aan zijn sportieve plicht.
De gasten werden echter wel in het zadel geholpen. Al na anderhalve minuut trapte doelman Tim Buurman de bal tegen het lichaam van een tegenstander, waarna de bal in het doel caramboleerde: 0-1.
ESA creëerde voor rust nog enkele kansen. Mitch Jurirëns mocht na een corner van acht meter inschieten en ook via een kopbal van Ali Edan was ESA nog gevaarlijk. “We dachten ook nog even aan een strafschop, maar de prima scheidsrechter vond het een overdreven val”, vertelde Marcel Omvlee, trainer van ESA, na afloop.
Na de hervatting werd het al snel 0-2. “Toen was het helemaal klaar”, zei Omvlee. “Alles ging fout en zo slecht heb ik ESA dit seizoen nog niet gezien. Ik moet er wel bij zeggen dat DFS een hele goede ploeg is.”
Het missen van de nacompetitie was een teleurstelling voor Omvlee. “Achteraf hadden we ook aan een gelijkspel genoeg gehad. Maar we hebben het natuurlijk niet in deze wedstrijd verspeeld. We hebben uit bij ’t Harde, een hele slechte ploeg, verloren. Daar werd het binnen het kwartier na rust 3-0 voor ’t Harde. En uit bij Owios stonden we zeven minuten voor tijd met 2-0 voor en werd het nog 2-2. Zo kan ik nog wel een paar wedstrijden opnoemen.”
Na de 0-2 liep de score snel verder op. De teller stokte pas bij 0-7. “Wij gaan ons nu richten op het toernooi om de Arnhem Cup”, zei Omvlee, die daarin met zijn ploeg in de kwartfinale speelt tegen AZ 2000.

Uitslagen Tweede klasse G
Dinsdag 7 mei

ESA – DFS                                0-7
Veensche Boys – VSCO ’61       4-1
Unicum – FC Horst                   2-1
Zwart Wit ’63 – Lelystad ’67     0-3
Vios V – ASV Dronten              0-2
Excelsior Z – Owios                 0-3

Eindstand
1. DFS                   26-60
2. FC Horst            26-45
3. Veensche Boys   26-45
4. Owios                26-44
5. ESA                    26-43
6. Vios V                26-42