Scott Calderwood tekent bij Silvolde

12 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Scott Calderwood (foto) verruilt aan het einde van dit seizoen het Westervoortse AVW’66 voor Silvolde. De 33-jarige Doetinchemmer tekent bij de zondagtweedeklasser een eenjarig contract met een optie voor nog een jaar.

“Silvolde klopt al een paar jaar aan de deur van de eerste klasse en er staat een zeer professionele organisatie”, verklaart Calderwwood zijn keuze. “Met een paar versterkingen kan Silvolde doorstoten naar de eerste klasse en misschien wel de hoofdklasse.”
Calderwood sprak ook met een hoofdklasser, maar maakte toch de keuze voor Silvolde. “Omdat Silvolde meer ambities heeft dan die hoofdklasser”, zegt Calderwood. “Daar komt bij dat bij Silvolde een aantal jongens speelt, zoals Sander Kuiperij, waaraan door hoofdklassers wordt getrokken en toch blijven die spelers bij Silvolde.”
Bij zijn huidige club AVW’66 is dat niet altijd het geval, maar over AVW’66 wil Calderwood geen kwaad woord horen. “AVW is een fantastische club er daar staat ook een professionele organisatie. Dat ik vertrek heeft ook niets met de club zelf te maken. Maar na tweeënhalf jaar DZC’68 en nu AVW’66 kom ik in die zaterdag tweede klasse steeds dezelfde clubs tegen. En de tweede en de eerste klasse op de zondag zijn geweldige competities.”
Calderwood geeft daarnaast aan dat de stap van het zaterdag- naar het zondagvoetbal hem met zijn nieuwe voetbalbedrijf Soccer Fitness goed uitkomt. “Dat is voor mij gemakkelijker te combineren. Maar met AVW’66 gaan we alles in het werk stellen om een hele goede tweede helft van het seizoen te draaien.”