Schorsing Beyai terug naar 1 duel

25 september 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ-speler Tony ‘Soli’ Beyai heeft bij de KNVB met succes een verweerschrift ingediend tegen zijn schorsing van vier duels na zijn rode kaart in het duel met SML. De tuchtcommissie bracht zijn schorsing terug tot één wedstrijd.

De voetballer van VDZ was na zijn rode kaart op 15 september in de stadsderby met SML automatisch voor één duel geschorst. Die heeft Beyai afgelopen zondag uitgezeten, toen VDZ in Nijmegen speelde tegen Blauw Wit. De aanvaller is dus zondag 29 september weer inzetbaar als VDZ in de derde klasse D gastheer is van Hatert.
De rode kaart die Beyai in de slotfase van het duel met SML van arbiter Gert van Ginkel uit Ede kreeg, zorgde al tijdens de wedstrijd op sportpark De Bakenberg, de thuishaven van SML, voor de nodige commotie. Beyai was zelf aan de bal toen hij tijdens een individuele actie tegenstander Stijn Wolsink van SML met zijn arm in het gezicht raakte. Beyai, die aangaf dat hij niets eens in de gaten had, dat hij Wolsink had geraakt, werd tijdens zijn actie zelf neergelegd door een andere verdediger van SML.