Schoolvoetbal enorm populair

29 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Het schoolvoetbal in Arnhem is ongekend populair. Het schoolvoetbaltoernooi 2011 begint op woensdag 6 april met een record aantal inschrijvingen. Ruim 5000 scholieren van bijna alle 58 Arnhemse basisscholen doen mee.

Het toernooi wordt gehouden op tien sportparken in Arnhem-Noord en -Zuid. In totaal gaan 95 jongenselftallen en 105 meisjesteams strijden om een plaats in de kwartfinale op 13 apeil. De halve finales zijn op 20 april op de velden  van Eendracht en FC Presikhaaf.
Op 15 mei is de grote finale in Gelredome, voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd Vitesse-Excelsior. De Fair Play spelregels worden ook dit jaar weer bijgehouden. Niet alleen het beste voetbal, ook het sportiefste gedrag wordt beloond. Er wordt gekeken naar het gedrag van de spelers en naar hun omgang met de tegenstanders, medespelers en scheidsrechters. Ook het gedrag van de supporters aan de kant draagt bij aan de sportiviteit. De winnaar van de Fair Play-bokaal krijgt van sponsor Albert Heijn een barbecue voor de hele school.

De groepen 3 tot en met 6 spelen hun wedstrijden op 11 mei. Er strijden dan 261 teams om de eerste plaats in de poule. De poulewinnaars krijgen alle een beker mee naar school.