Schmidt elfde op NK achtervolging

28 december 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Yondi Schmidt heeft op het onderdeel individuele achtervolging op het NK baanwielrennen in Apeldoorn geen podiumplaats kunnen bemachtigen. De 27-jarige Arnhemmer eindigde zaterdag als elfde.

Schmidt schoot op de wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn in zijn rit tegen Joost van der Burg als een komeet uit de startblokken. De Arnhemmer legde de eerste kilometer af in 1 minuut en 11 seconden en behoorde daarmee tot de allerbesten. Die snelle opening brak Schmidt aan het slot van de koers echter op. Hij legde de 4 kilometer uiteindelijk af in 4:43,965 en dat leverde een elfde plaats op. Joost van der Burg legde met een tijd van 4:34,975 beslag op de vijfde plaats.
De nationale titel ging naar Dion Beukeboom. Hij was in de finale met een tijd van 4:26,374 net iets sneller dan Nick Stöpler, die 4:28,410 nodig had voor de afstand van 4 kilometer.
Schmidt komt zondagmiddag uit op het onderdeel scratch. Dat is een individuele wedstrijd in pelotonverband. Na twee kwalificaties over 10 kilometer volgt zondagavond de finale.