SC Westervoort gaat onnodig onderuit

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

SC Westervoort heeft zondag de topper in 5D tegen Sprinkhanen na veel spektakel met 2-3 verloren. Onnodig vond het hele Westervoortse kamp. De ploeg van Bob Hartemink had minimaal een punt verdiend.

Sprinkhanen begon scherp aan de wedstrijd.  Een vrije trap in de 10de minuut werd genadeloos door een speler van Sprinkhanen achter Edwin Huuskes geknald: 0-1. Na dit doelpunt was het SC Westervoort dat de regie overnam. In een web van spelers in het strafschopgebied werd Janhein Wisse van de bal gezet en kreeg een strafschop. Wisse benutte deze zelf: 1-1.
Daarna bleef SC Westervoort de betere ploeg met goed voetbal. Op rechts brak Sjoerd Jansen door en gaf een fraaie strakke voorzet die door Jesse van Gompel bij de tweede paal binnen werd geschoten:  2-1.  Knullig verdedigen bij SC Westervoort leverde echter de 2-2 op. 
Na de rust kwam SC Westervoort weer goed uit de startblokken waarbij het ook weer een unieke  kans kreeg op de 3-2. Die werd gemist.  De rest van de tweede helft kon het twee kanten op gaan. Uiteindelijk lukte het Sprinkhanen om de 2-3 te maken, volgens de Westervoorters na een geniepige overtreding.  SC Westervoort bleef aandringen maar dit leverde niet het verdiende punt op.
De wedstrijd eindigde voor beide teams met 10 man na 2 rode kaarten in de laatste 5 minuten.


Thomas Boon van SC Westervoort (blauw shirt) duelleert. Op de achtergrond Sjoerd Jansen.