SC Rheden stuit opmars SML

4 april 2019 | Van onze AS-redactie

SC Rheden maakte zondagmiddag in de derde klasse C een einde aan de ongeslagen reeks van SML. Na zeven zeges en twee gelijke spelen ging de ploeg van trainer David Roig Garcias voor het eerst sinds 2 december van het vorig jaar onderuit. Patrick d’Hulst zorgde op sportpark IJsselzicht vijf minuten na rust op aangeven van Joep Sangers voor de enige treffer: 1-0.

SC Rheden deed door de overwinning goede zaken in de strijd om een plek in de nacompetitie. Omdat koploper MASV (45 punten uit 20 wedstrijden) door een 4-1 zege bij Ruurlo de tweede periodetitel voor zich opeiste en OBW (41 uit 20), de nummer twee op de ranglijst, al in het bezit is van de eerste periodetitel, zal de nummer drie in de eindstand verzekerd zijn van een nacompetitieplaats om promotie naar de tweede klasse.VDZ (36 uit 20, doelsaldo +29), SC Rheden (36 uit 20, +2), Grol (33 uit 20, +10) en SML (33 uit 20, +5) komen in aanmerking voor die derde plaats. Bovendien is de strijd om de derde periodetitel pas drie speelrondes onderweg. MASV (9 uit 3) gaat daarin aan kop, maar dat is dus niet van belang, omdat MASV al een periodetitel op zak heeft. SML (7 uit 3) staat er het beste voor, maar de groep directe achtervolgers, waaronder ook SC Rheden, Grol (beide 4 uit 3) en VDZ (3 uit 3), is nog groot.

De spelers van SC Rheden vieren een feestje, nadat Patrick d’Hulst de thuisploeg op 1-0 heeft gezet. (Foto: Nico Kooij)

Trainer Wilco Klop presteert met SC Rheden boven verwachting. “We zijn het seizoen met een kleine groep gestart en hebben er met elkaar veel uitgehaald”, vindt Klop. “Er heerst nu bij spelers het geloof dat ze beter kunnen dan ze aanvankelijk dachten. Daarbij helpen natuurlijk goede resultaten. We hebben een paar keer gelukkig gewonnen, maar ook ongelukkig punten verspeeld.”

Dat zijn ploeg nu meedoet om een plek in de nacompetitie verrast Klop niet. “We hebben zeker stappen gezet. We zijn als collectief sterker geworden, er staat een goede organisatie en we hebben scorend vermogen en er is vertrouwen. We doen heel veel goed, maar het voetballende gedeelte kan nog beter. Maar nu we zo hoog staan, moet de focus met nog zes wedstrijden te spelen, liggen op het halen van de nacompetitie.”

Vier spelers van SML proberen Alan Hermsen (10) van SC Rheden van de bal te krijgen. Kai Dorland ziet het knielend aan. (Foto: Nico Kooij)

Volgens Klop worden de komende drie wedstrijden bepalend. SC Rheden speelt zondag 7 april uit tegen MvR, de nummer voorlaatst, en ontvangt een week later Gendringen, dat op de laatste plaats staat. Op tweede paasdag (22 april) staat de uitwedstrijd tegen VDZ op het programma. “Over VDZ hoef je het nu niet te hebben. Eerst MvR, dan Gendringen. Twee wedstrijden die je niet zomaar wint. We kijken daarom van week naar week.”

Ondanks de nederlaag bij SC Rheden heeft SML dus ook nog twee ijzers in het vuur om de nacompetitie te halen. Een vrolijk weekeinde was het echter niet voor de Arnhemse ploeg, want de steunpilaren Boris de Kok en Sven Roelofs maakten bekend volgend seizoen uit te komen voor MASV. Daar treft het tweetal oude bekenden. Dion Visser maakte voor aanvang van dit seizoen al de overstap van SML naar de stadgenoot en ook oud-ploeggenoot Wesley Martens komt de gelederen versterken. Martens stapte in de zomer van 2018 over van SML naar VDZ, maar houdt het op sportpark ’t Cranevelt al na een seizoen voor gezien.

Op trainer David Roig Garcias wacht nu de lastige taak de gelederen bij SML gesloten te houden. Het vertrek van in ieder geval weer twee spelers zal bij de Arnhemse club worden betreurd. Beklagen zullen de beleidsbepalers bij SML zich echter niet, want de vereniging roept via clubwebsite talentvolle jeugdspelers van andere clubs op zich bij SML te melden voor een trainingsstage.

* Foto geheel boven: Matchwinnaar Patrick d’Hulst van SC Rheden. (Foto: Nico Kooij)

Programma
MASV
Thuis: Pax (7 april), Vios B (22 april), SML (19 mei). Uit: FC Trias (14 april), VVO (12 mei), Doetinchem (26 mei).
OBW
Thuis:
VVO (7 april), Pax (22 april), SC Rheden (19 mei). Uit: VDZ (14 april), FC Trias (12 mei), Vios B (16 mei).
VDZ
Thuis:
OBW (14 april), SC Rheden (22 april), FC Trias (19 mei). Uit: Ruurlo (7 april), Pax (12 mei), VVO (26 mei).
SC Rheden
Thuis:
Gendringen (7 april), Ruurlo (12 mei), Pax (26 mei). Uit: MvR (7 april), VDZ (22 april), OBW (19 mei).
SML
Thuis: Vios B (7 april), Grol (12 mei), Gendringen (26 mei). Uit: Doetinchem (14 april), MvR (22 april), MASV (19 mei). Grol
Thuis:
FC Trias (7 april), Doetinchem (22 april), MvR (26 mei). Uit: Vios B (za. 13 april), SML (12 mei), Gendringen (19 mei).
VVO
Thuis:
MvR (14 april, MASV (12 mei), VDZ (26 mei). Uit: OBW (7 april), Ruurlo (22 april), Doetinchem (28 april), Pax (19 mei).

De speler van SC Rheden en SML in slagorde. Geheel links arbiter Adrie van der Beek. (Foto: Nico Kooij)
SC Rheden schuwde het fysieke duel op de moeilijk bespeelbare grasmat niet. (Foto: Nico Kooij

Rens Snel van SML in duel met twee aanvallers van SC Rheden. (Foto: Nico Kooij)