SC Rheden plaatst zich simpel voor kwartfinale Arnhem Cup

18 april 2019 | Van onze AS-redactie

SC Rheden heeft zich dinsdagavond ten koste van Elsweide geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De formatie van trainer Wilco Klop was met 7-0 te sterk voor het twee klassen lager spelende Elsweide: 7-0. SC Rheden stuit op 25 april in de kwartfinale op hoofdklasser RKHVV.

Kai Dorland opende in de zevende minute de score. Daarna was het de beurt aan Patrick d’Hulst die met drie treffers de ruststand op 4-0 bepaalde. Na de pauze scoorden voerden weer D’Hulst, Dorland en Ferron van Heerde de score verder op.

Trainer Wilco Klop sprak na afloop van een ‘leuke, sportieve wedstrijd’. “Na de eerste goal bleek het krachtsverschil groot, maar Elsweide probeerde te voetballen. Goed om te zien na al dat gedoe in de Arnhem Cup.”

Klop doelde daarmee op de afzeggingen in het jubileumtoernooi dat voor de vijftigste keer wordt gehouden. “Want dat veel ploegen zich terugtrekken, dat slaat toch nergens op”, zei Klop, die vrijwel over zijn volledige eerste selectie kon beschikken. “Op twee , drie plaatsen hebben we met andere jongens gespeeld.”

SC Rheden speelt op 25 april de kwartfinale tegen RKHVV. Klopo is er blij mee. “Die wedstrijd komt mooi uit want op 28 april liggen wij stil in de competitie.”

Arnhem Cup
Uitslagen
Eerste ronde
Dinsdag 16 april
De Paasberg (za) – SML 1-1 SML wns (3-4)
MASV – Jonge Kracht 0-4
ESA – Arnhemia 1-2
Donderdag 18 april
Elsweide – SC Rheden 0-7 (gespeeld op terrein SC Rheden)
Kwartfinales
Datum nog onbekend: AVW ’66 – SML
25 april: RKHVV – Elsweide/SC Rheden
30 april: VDZ – Jonge Kracht
2 mei: Arnhemia – Eldenia
* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.