SC Rheden nog steeds ongeslagen

12 september 2016 | Van onze AS-redactie

SC Rheden is in de tweede klasse I onder de nieuwe trainer Peter Jansen nog steeds ongeslagen. De fusieclub wacht echter ook nog steeds op de eerste zege, want in Ulft eindigde SDOUC – SC Rheden na een spectaculaire wedstrijd in 4-4.

 

De bezoekers wisten na afloop niet goed of ze daar nu wel of blij mee moesten zijn. SC Rheden leidde bij rust namelijk met 1-3, maar keek zeven minuten voor tijd tegen een 4-3 achterstand aan. Patrick d’Hulst, die zelf binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald, benutte de toegekende penalty, waardoor SC Rheden toch nog een punt pakte.
Jansen, 4k, Peter, RhedenRick Smeenk zette de gasten in Ulft op 0-1. Na de Ulftse gelijkmaker schoten Ramon van ’t Veld en aanvoerder Alan Hermsen SC Rheden naar een 1-3 voorsprong. De buit leek daarmee al bijna binnen, want die ruststand gaf de verhoudingen binnen het veld prima weer.
De tweede helft gaf echter een ander SDOUC √©n een ander Rheden te zien. De thuisploeg drong aan en de ploeg van trainer Peter Jansen (foto) bezweek onder de druk. Drie Ulftse treffers op rij zette de wedstrijd op zijn kop: 4-3. De mogelijkheden om uit te breken hadden zich voor Rheden wel voorgedaan, maar de bezoekers misten in de tweede helft het raffinement. Dat de bal in de 83e minuut nog op de stip ging met Patrick¬† d’Hulst als koele afmaker, was alsnog de beloning voor een goede eerste helft: 4-4.
Na het eerdere gelijkspel tegen Babberich (2-2) heeft Rheden nu 2 punten uit 2 duels en staat daarmee op een zevende plaats in 2I. AZC is met 6 uit 2 nog de enige ploeg met een maximale score, Winterswijk is als enige nog puntloos. Rheden kan er komende zondag (18 september) voor zorgen dat ook AZC niet meer zonder verliespunten is. De koploper uit Zutphen komt dan op bezoek bij SC Rheden. De aanvang is 14.00 uur.

RKHVVIn de hoofdklasse A lijkt RKHVV het lek helemaal boven te hebben. Na de desastreuze 8-1 nederlaag in Hoorn bij Hollandia behaalde de ploeg van trainer Frans Koenen zondag de tweede zege op rij. In Noordwijk won RKHVV met 0-1 bij SJC.
De winnende treffer viel in blessuretijd. Omar Nejjari stiftde de bal over de Noordwijkse keeper in het doel en bezorgde RKHVV zo de niet meer verwachte 3 punten. De Huissense ploeg staat na 4 duels op een gedeelde derde stek met 7 punten.

Klik hier voor de uitslagen amateurvoetbal.