SC Rheden en Babberich in balans

4 september 2016 | Van onze AS-redactie

SC Rheden is de competitie in de tweede klasse I zondag begonnen met een gelijkspel. De ‘klassieker’ tegen Babberich eindigde in 2-2. De gelijkmaker van de bezoekers viel pas vlak voor tijd.

Bij Rheden kon iedereen echter leven met het gelijkspel. Na de gelijkmaker van Eldridge Rojer voorkwam doelman Gijs Wormskamp van Rheden in de blessuretijd een nederlaag. De 19-jarige keeper ranselde de bal na een schot van Iliass Lakhal uit de bovenhoek.
In een zeer aantrekkelijke eerste helft zette Rick Smeenk de thuisploeg na een kwartier op voorsprong: 1-0. Een minuut later was het al gelijk. Uit een vrije trap Jurnel Rojer plofte de bal in de benedenhoek: 1-1. Aanvoerder Alan Hermsen en Joep Sangers kregen nog voor rust goede mogelijkheden Rheden op 2-1 te zetten. Hermsen verscheen alleen voor doelman Joël Saro, maar schoot veel te zcht. Even later knalde Sangers net naast.
Ramon van ’t Veld zette Rheden kort na rust toch op voorsprong. hij klopte op snelheid de Babberichse defensie en tikte de bal met de punt van de schoen langs Saro: 2-1. Babberich drong daarna aan en kwam vlak voor tijd verdiend op 2-2. Na een vrije trap kon Eldridge Rojer van dichtbij raakschieten: 2-2.

Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal