SC Oranje weer stap dichter bij periodetitel

30 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

SC Oranje is weer een stapje dichter bij de eerste periodetitel. De ploeg van trainer Carel van der Velden won zaterdag in de derde klasse A de thuiswedstrijd tegen Uni VV met 4-1. Vier ploegen strijden, met nog twee wedstrijden in deze periode voor de boeg, om de eerste periodetitel. SKV en Candia ’66 hebben een achterstand van 5 punten op de koplopers SC Oranje en Redichem en lijken al kansloos.

In een goed gespeelde eerste helft creëerde SC Oranje legio kansen tegen Uni VV, maar bij rust stond er pas een kleine voorsprong voor de gastheren op het scorebord: 2-1. Mike Hieltjes had de thuisploeg na een kwartier uit een strafschop op 1-0 gezet, waarna Bryan van Schooten na een goed lopende aanval over de rechterflank op aangeven van Orveo Ubbergen voor 2-0 zorgde. De Nijmeegse studentenploeg bracht in de laatste minuut van de eerste helft de spanning in de wedstrijd weer terug: 2-1.

“In de tweede helft hebben we de draad voetballend meteen weer opgepakt”, meldde trainer Carel van der Velden (foto, geheel links) na afloop. “We waren na rust veruit de betere ploeg en liepen uit naar 4-1. Helaas gingen we in de laatste twintig minuten mee in het spel van de tegenstander.”
In de goede fase van SC Oranje zorgden Mike Hieltjes en Frank van Elk, beiden vanaf de strafschopstip, voor de twee Arnhemse doelpunten.

In de strijd om de eerste periodetitel liet VRC een steekje vallen. Bij het nog puntloze Zelos verspeelde de Veenendaalse ploeg door een gelijkspel (2-2) twee kostbare punten. Op basis van een beter doelsaldo dan Redichem voert SC Oranje de ranglijst aan met 15 punten. De ploeg van trainer Carel van der Velden speelt in de eerste periode nog uit tegen Candia ’66 (4 november) en thuis tegen De Treffers (18 november). De Groesbeekse formatie heeft een punt achterstand op SC Oranje en Redichem. VRC heeft 13 punten.

AZ 2000 bleef ook in de zesde wedstrijd van het seizoen puntloos. De ploeg van trainer Patrick Baltus voetbalde zeker niet slecht, maar tegenstander Keizerstad ging in Nijmegen efficiënter met de mogelijkheden om: 3-0.

* Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.

* Foto geheel boven: Bryan van Schooten wipt de bal over de doelman van Uni VV en zet SC Oranje daarmee op 2-0. (Foto: Jan van Zomeren)
* Ook onderstaande foto ’s zijn gemaakt door Jan van Zomeren.

Stand aan kop in 3A:
1. SC Oranje             6 – 15   (+ 12)
2. Redichem            6 – 15   (+  8)
3. De Treffers          6 – 14   (+ 10)
4. VRC                      6 – 13    (+  8)
5. SKV                       6 – 10   (+  4)
6. Candia ’66           6 – 10   (+  2)

Resterend programma in eerste periode:
4 november
Candia ’66 – SC Oranje
VRC – Keizerstad
AZ 2000 – Redichem
De Treffers – SVP
18 november
SC Oranje – De Treffers
Veenendaal – VRC
SKV – Redichem 


Eén van de spaarzame momeneten dat dat het doel van SC Oranje door Uni VV onder vuur wordt genomen.


Ilias Lakhal van SC Oranje speelt een Nijmeegse verdediger uit.