SC Oranje verslaat ESCA in derby

31 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Oranje heeft de stadsderby in de vierde klasse A tegen ESCA gewonnen. Op sportpark De Bakenhof toonde de thuisclub zich het meest efficiënt: 2-0.

ESCA, dat bezig was aan een sterke reeks, kon niet voorkomen dat de punten op sportpark De Bakenhof bleven. In een gelijk opgaand duel was Oranje net even wat scherper voor het doel. De eerste helft had SC Oranje het initiatief, maar had de ploeg moeite door de sterke ESCA-verdediging te breken. Slechts eenmaal kwam SC Oranje, in de persoon van Lokwah Tsang, gevaarlijk voor de goal. Hij miste echter oog in oog met doelman Bart Dopper. Voor ESCA waren Bonne Leeuwenkuijl en Thijs Bolder dicht bij een treffer.
Het openingsdoelpunt van de thuisploeg viel na een half uur. Een steekpass werd niet goed verwerkt door de ESCA-verdediging waarna Stuart Dunlock kon profiteren, 1-0. Vroeg in de tweede helft kwam Oranje ook op 2-0. Balverlies van ESCA op het middenveld leidde een tegenaanval van Oranje in, waarna Dheni Vodegel eenvoudig kon scoren. Na de 2-0 nam ESCA het initiatief over en leunde Oranje achterover. ESCA kon voorin duidelijk geen vuist maken, waardoor een aansluitingstreffer uitbleef. Eindstand: 2-0.


Een verdediger van ESCA is de sterkste bij een luchtduel. (Foto: Nico kooij)