SC Oranje verliest promotieduel

28 mei 2011 | Van onze AS-redactie

SC Oranje heeft het niet gehaald. De Arnhemmers verloren zaterdag in Zetten het promotieduel om een plaats in de derde klasse met 2-3 van Redichem.

De tranen vloeiden rijkelijk na afloop in de kleedkamer van SC Oranje. De jonge ploeg, zonder de vaste krachten Wijnand Verweij en Patrick van Aalten, had gevochten wat het waard was en had volgens trainer Frank Koch verdiend om het bloedstollend spannende  duel te winnen.
Een foutje van doelman Patrick Blom in de slotfase bleek fataal. Bij de 2-2 stand liet hij een vrije trap van Wouter van den Berg glippen. Dat betekende 2-3 en feest voor de ploeg van trainer Ton Wareman.
“Dit is ongelooflijk”, sprak trainer Frank Koch die net als zijn spelers zwaar aangeslagen was. “Het is zuur dat we door twee individuele fouten het schip ingaan. Want ook de 1-2 was een foutje in de verdediging. En bij de 2-3 ging Patrick de fout in. Jammer, vorige week was hij nog de uitblinker. De nederlaag is onverdiend. Redichem heeft geen enkele uitgespeelde kans gehad. We hadden hun gevaarlijke spitsen helemaal onder controle.”
In de eerste helft brak Bart Bovendeur de sore open voor Redichem: 0-1. Nog voor rust sloeg SC Oranje terug door een doelpunt van Lokwah Tsang. Toen Redichem na rust op 1-2  kwam door Wesley Valkhof, maakte Frank Koch zich nog geen zorgen, “omdat  we voortdurend een overwicht hadden.” Dat vertaalde zich een kwartier voor tijd  in de gelijkmaker van Jeffrey Belt, waarna de Arnhemmers aanzetten voor een slotoffensief. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Van den Berg zag zijn vrije trap van grote afstand in het doel verdwijnen: 2-3.
Frank Koch: “We gaan eerst in onze kantine in Arnhem maar eens rustig een biertje drinken en de emoties laten bezinken. Ik heb met de jongens te doen, ze zijn zwaar aangeslagen, ik heb veel tranen gezien.”