SC Oranje vecht voor laatste kans

9 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

SC Oranje (4B zaterdag) verloor vorige week van Haarlo, maar toch mag de Arnhemse ploeg nog hopen op de nacompetitie. SC Oranje moet op de laatste speeldag dan in ieder geval winnen bij Winterswijk.

 

Door de thuisnederlaag tegen Haarlo (1-2) raakte SC Oranje een punt achterop bij Winterswijk in de strijd om de derde periodetitel. Bovendien kwamen Grolse Boys en Oeken in punten (15) op gelijke hoogte met SC Oranje, maar het doelsaldo is nog in het voordeel van de ploeg van trainer Hans Liethof.

Bij een zege van SC Oranje in en tegen Winterswijk moet de Arnhemse ploeg (doelsaldo plus 9) dus ook nog kijken naar de resultaten van Grolse Boys (doelsaldo plus 6) en Oeken (doelsaldo plus 4). Het gevaar lijkt vooral van Oeken te komen. Die ploeg gaat op bezoek bij nummer laatst Eendracht, dat dit seizoen in 25 wedstrijden al 147 doelpunten tegen kreeg.

Grolse Boys, dat in de totaalstand op een negende plaats staat, speelt uit tegen Wodanseck.
In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal is SDS ’55 al kampioen. AFC Arnhem pakte de eerste periodetitel en is dus al verzekerd van nacompetitie. SDS ’55 won de tweede periodetitel, maar die plek in de nacompetitie wordt overgenomen door de hoogst geëindigde ploeg in de eindrangschikking die nog geen perodetitel heeft. Dat is nu Haarlo.

Klik hier voor het complete voetbalprogramma.