SC Oranje terug aan kop, periodetitel voor Veluwezoom

27 maart 2016 | Van onze AS-redactie

SC Oranje gaat weer aan kop in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal. De ploeg van het trainersduo Bob van Londen (foto) – Hans Liethof had zaterdag in Randwijk weinig moeite met EMM: 1-4. In de vierde klasse B pakte Veluwezoom de tweede periodetitel door een 3-0 zege bij Wodanseck.

Door de harde wind, die uit verschillende richtingen over het slechte veld blies, was goed voetbal op sportpark De Haar in Randwijk vrijwel onmogelijk. De Oranjehemden gingen verreweg het beste met de omstandigheden om en kwamen na ruim een kwartier op voorsprong. Nicky Peters leverde een fraaie voorzet af, waarna spits Bryan van Schooten binnen tikte: 0-1. Na 23 minuten werd de score verdubbeld. Dit keer was linkerverdediger Mitch de Vries de aangever, Nicky Peters zorgde met een kopbal bij de tweede paal voor 0-2. Nog voor rust was het duel beslist. Bryan van Schooten haalde van afstand uit: 0-3.
Pieter van der Broek deed vlak na de pauze namens de gastheren nog wat terug (1-3), maar al in de 50e minuut herstelde Wesley van Londen de marge van drie treffers: 1-4. Hij deed dat op aangeven van Mo Edan.
SC Oranje (40 punten uit 19 duels) nam door de zege de koppositie weer over van het niet spelende DVV (38 uit 19). Excelsior Zetten (en Krayenhoff (volgen beide op korte afstand en zijn met 36 uit 19 nog niet helemaal uitgeschakeld voor de titel.
SC Oranje speelt nog thuis tegen Hatert (2 april), Excelsior Zetten (23 april) en AZ 2000 (14 mei) en moet op bezoek bij GVC (9 april), SCH (30 april) en Oranje Blauw (7 mei). DVV ontvangt nog Excelsior Zetten (2 april), AZ 2000 (23 april) en Hatert (14 mei) en speelt uit tegen Krayenhoff (9 april), Oranje Blauw (30 april) en GVC (7 mei).

Veluwezoom1Veluwezoom pakte in de vierde klasse B door een 3-0 zege bij Wodanseck de tweede periodetitel. Shiwam Hamdaziz (twee keer) en Mike Hieltjes zetten al in de eerste helft de eindstand op het bord. Voor de ploeg van trainer Jhon van Beukering blijft het kampioenschap het grote doel. Het nog ongeslagen Veluwezoom staat in 4B met 47 punten uit 17 duels op een tweede plaats. Oene is met 48 uit 17 koploper. Op zaterdag 16 april treffen de twee titelkandidaten elkaar op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal, de thuishaven van Veluwezoom.

DunoDDuno verstevigde in de tweede klasse G de koppositie door een 6-2 zege bij degradatiekandidaat Zeewolde. Met een loepzuivere hattrick zette Shapoul Ali de bezoekers uit Doorwerth binnen zeventien minuten op 0-3. Carlos Dos Santos bepaalde de ruststand op 0-4. Kaisal Faouass (1-5) en weer Ali, met zijn vierde treffer (1-6), scoorden ook na rust nog voor Duno. Een treffer van Zeewolde bracht de eindstand op 2-6.
Het kampioenschap kan Duno bijna niet meer ontgaan. Met 44 punten uit 19 duels staat de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif al een straatlengte voor op Hierden (35 uit 20). Maandag speelt Duno de inhaalwedstrijd bij middenmoter Owios.
Klik hier voor beelden van Zeewolde – Duno.