SC Oranje sleept er beslissingsduel uit

1 november 2015 | Van onze AS-redactie

De strijd om de eerste periodetitel in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal is nog niet beslist. SC Oranje (4-2 winst op AFC Arnhem) en Kesteren (2-0 zege op AZ 2000) eindigden gelijk en spelen een beslissingsduel.

SC Oranje en Kesteren behaalden in de eerste periode beide 19 punten uit 8 duels. Ook het doelsaldo was precies gelijk (plus 13).
Op een zonovergoten sportpark De Bakenhof schoot AFC Arnhem zaterdag sterker uit de startblokken dan SC Oranje. De bezoekers werden na 7 minuten in het zadel geholpen door Oranje-doelman Andy Bonaparte, die te lang wachtte met uitverdedigen. Mo Alkan profiteerde slim:  0-1.
Na 10 minuten maakte een van de verdedigers van AFC Arnhem hands in de ‘zestien’. Specialist Mitch de Vries scoorde vanaf de stip de gelijkmaker: 1-1. Vlak voor rust profiteerde wederom Mo Alkan van een moment van onoplettendheid van gelegenheids-linksback Chergio Vetvichie, waardoor AFC Arnhem opnieuw een voorsprong nam: 1-2.

Na de pauze stelde het veel te slap begonnen SC Oranje orde op zaken. Nicky Peters schoot de bal uit een vrije trap diagonaal achter de doelman van AFC Arnhem: 2-2. Door doelpunten in de slotfase van de van de van het zondagteam van AFC Arnhem overgekomen Richard Valkenier en Mohammed Edan,  besliste SC Oranje toch nog de wedstrijd: 4-2.

Waar en wanneer de beslissingswedstrijd tussen SC Oranje en Kesteren wordt gespeeld, is nog niet bekend.