SC Oranje schudt concurrent af

19 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

In de strijd om de eerste periodetitel in 4A van het zaterdagvoetbal schudde SC Oranje een directe concurrent af. De Arnhemse ploeg won in Nijmegen met 3-1 van Krayenhoff. SC Oranje en Kesteren gaan aan kop met 15 punten uit 7 duels. Ook het doelsaldo is van beide ploegen  gelijk. In de eerste periode staat nog een speelronde op het programma.

SC Oranje overklaste medekoploper Krayenhoff op alle fronten en de zege was dan ook dikverdiend. De ploeg Arnhemse speelde haar beste wedstrijd van deze jaargang. De thuisclub trad SC Oranje tegemoet met drie verdedigers en moest deze manier van spelen bekopen met een nederlaag. “We hadden veel eerder afstand moeten nemen en voor rust de wedstrijd al moeten beslissen”, oordeelde coach Bob van Londen.
Krayenhoff kwam sterk uit de startblokken, maar gaandeweg wist Oranje goed te anticiperen op de numerieke meerderheid die Krayenhoff creëerde op het middenveld. Onder aanvoering van verdedigende middenvelder Jonathan Pal wonnen de Arnhemmers daar de slag. Oranje was voetballend veel sterker, maar moest tot de 37ste minuut wachten op een treffer. Uit een hoekschop van Nicky Peters kopte de uitblinkende spits Brian van Schooten raak: 0-1. Tot de pauze kregen de Arnhemmers nog een handvol mogelijkheden de score uit te bouwen, maar die kansen bleven onbenut.

Vlak na de pauze kwam de Nijmeegse ploeg uit het niets op 1-1. Uit een afdraaiende corner werd de bal onhoudbaar voor de teruggekeerde doelman Andy Bonaparte in de verre bovenhoek gekopt:  1-1. Oranje was daarna weer heer en meester en pakte het initiatief over. Dat betaalde zich in de 65e minuut uit. Nicky Peters scoorde uit een fraaie steekpass van Jonathan Pal: 1-2. Tien minuten later besliste Lok-Wah Tsang het treffen door via de binnenkant van de paal fraai af te ronden: 1-3.

Door deze zege houden de Oranje-mannen zicht op de eerste periodetitel. Na het inhaalweekeinde (24/25 oktober) valt op zaterdag 31 oktober op de achtste speeldag de beslissing. Kesteren en SC Oranje delen de koppostie met 16 punten uit 7 duels. Ook het doelsaldo is van beide ploegen gelijk (+11). DVV (15 uit 7) en Hatert (12 uit 6) doen ook nog mee in de eerste periodestrijd. Bij een gelijke stand trelt het doelsaldo. Is dat ook gelijk dan volgt een besslissingswedstrijd.
Op 31 oktober speelt SC Oranje thuis tegen AFC Arnhem, Kesteren ontvangt AZ 2000.