SC Oranje na penalty ’s door in Arnhem Cup

5 april 2016 | Van onze AS-redactie

Sportclub Oranje heeft zich ten koste van Westervoort geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de Arnhem Cup. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het bord, waarna de ploeg van het trainersduo Bob van Londen (foto)/Hans Liethof in de noodzakelijke strafschoppenserie net iets koelbloediger was.

Martin Derksen zette Westervoort in de eerste helft op 0-1. Hij schoot de bal van 25 meter in de bovenhoek. Die voorsprong was verdiend, want Westervoort had voor rust het beste van het spel. Na de hervatting voorkwam Oranje-verdediger Theo Groeneveld dat de bezoekers op 0-2 kwamen door de bal na een Westervoortse inzet van de lijn te halen. Tien minuten voor tijd zorgde Bryan van Schooten met een kopbal voor de gelijkmaker: 1-1. SC Oranje was in de strafschoppenserie het gelukkigst.
VDZ had thuis geen enkele moeite met de zaterdagse vierdeklasser DVOV. Daniël Opoku kopte al in de vierde minuut raak uit een corner. Pieter Middeldorp bracht de stand in de tiende minuut op 2-0, waarna DVOV uit een van de spaarzame tegenstoten de spanning terugbracht: 2-1. VDZ kreeg vervolgens voldoende kansen, maar alleen Stan van der Meulen was voor rust, na een prachtige pass van Mathieu Weiss nog ArnhemCup 4K (Small)trefzeker: 3-1. Na de hervatting was het duel al snel beslist. Van der Meulen scoorde op aangeven van Max Burgers 4-1. Invaller Tony Soli, Martijn van Gessel, Kars Deutekom en weer Van der Meulen bepaalden de eindstand op 8-1.
Eendracht stuntte op eigen veld door in het duel met Elsweide na de hervatting een 1-3 achterstand om te buigen in een 5-3 overwinning. Voor de ploeg van trainer Marlon Keizer scoorden Sander Kok, Umberto van Galen (2) en Damian van Hoften. Elsweide schoot eenmaal in eigen doel.
MASV, koploper in de vijfde klasse F, kon het thuis niet bolwerken tegen tweedeklasser Babberich. De Liemerse formatie van de Arnhemse trainer Mohammed Mouhouti won met 6-1.

 

Arnhem Cup
Eerste ronde
Uitslagen
Dinsdag 5 april

SC Oranje – Westervoort                 1-1 (SC Oranje wns)
MASV – Babberich                           1-6
Eendracht – Elsweide                      5-3 
VDZ – DVOV                                    8-1
Programma
Dinsdag 12 april

19.30 uur: Duno – RKHVV
20.00 uur: Veluwezoom (zo) – De Paasberg

Tweede ronde
Programma
Dinsdag 12 april

SML – Eldenia
SC Oranje – AVW ’66
VDZ – Arnhemia
Babberich – Veluwezoom (za)
Eendracht – Arnhemse Boys
AZ 2000 – Rheden
Dinsdag 19 april
Veluwezoom (zo)/De Paasberg – ESA
Duno/RKHVV – Angeren