SC Oranje na drie duels nog puntloos

22 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Hans Liethof had zich de competitiestart met SC Oranje anders voorgesteld. In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal verloor zijn door blessures gehavende ploeg tegen SDS ’55 voor de derde keer op rij: 2-5.

“We startten goed en kregen in de beginfase ook kansen”, vertelde Liethof na afloop. “Maar wij lieten die mogelijkheden liggen, waarna SDS ’55 de kansen wel benutte.”
Bij rust leidden de bezoekers met 0-2. SC Oranje legde zich na de pauze echter niet neer bij het dreigende verlies en de 1-2 hing ook in de lucht. “Helaas viel de goal aan de andere kant en toen was de wedstrijd bij 0-3 beslist”, aldus Liethof.
De trainer van SC Oranje weet waar het probleem bij zijn ploeg ligt. “De omschakeling is de achilleshiel van deze ploeg”, legde Liethof uit. “En na de 0-3 gingen ook de koppies naar beneden, waardoor SDS nog kon uitlopen naar een voor ons beschamende, maar ook geflatteerde 0-5.”
In de slotfase gaven Lok-Wah Tjang en en Rewan Hamdaziz de score voor de thuisclub nog een wat draaglijker aanzien: 2-5. 
“We hebben veel blessures en ik hoop dat de jongens weer snel fit zijn en we punten kunnen gaan pakken”, besloot Liethof. Zaterdag speelt SC Oranje in Groenlo tegen Grolse Boys.

Stadgenoot Eendracht verging het uit bij haarlo al niet veel beter. De Arnhemse ploeg incasseerde zeven treffers en kon  daar niets tegenover stellen: 7-0. Ook Eendracht is nog puntloos.

AFC Arnhem behaalde zaterdag bij Almen de derde zege op rij: 1-3. De Arnhemse ploeg is met 9 punten uit 3 duels medekoploper in de vierde klasse B. ook SDS ’55, oeken en eefde hebben na 3 duels nog de maximale score van 9 punten. Harfsen is vierde met 6 punten uit pas 2 gespeelde duels.