SC Oranje morst kostbare punten

14 februari 2016 | Van onze AS-redactie

Titelkandidaat SC Oranje heeft in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal kostbare punten verspeeld. In een matig duel tegen een agressief spelend Wageningen kwam de Arnhemse ploeg niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

Onder zware weersomstandigheden, met een door de wind ontstane gevoelstemperatuur van ver onder nul, was het voor beide ploegen een hele moeilijke wedstrijd. Wageningen had voor rust het betere van het spel en voetbalde veel meer met het hart dan de Oranjemannen. Na een kwartier rondde spits Merwin Korterink een hoge voorzet bij de tweede paal verrassend af: 0-1. Die achterstand spoorde de thuisploeg allerminst aan. SC Oranje bleef volharden in slap, ongeïnspireerd spel.
Na een donderspeech tijdens de rust van trainer Bob van Londen pakte SC Oranje de zaken in de tweede helft energieker aan. Kort na de pauze reafeerde Lok-Wah Tsang tussen een aantal verdedigers heel allert na een diagonale voorzet van Nicky Peters: 1-1. Na 70 minuten kwam de thuisploeg echter opnieuw op achterstand. Doelman Andy Bonaparte gvan SC Oranje ging in de fout bij de Wageningse treffer van Ruben van Bart: 1-2.  opnieuw aan de leiding kwam 1-2.
Omdat er een vermeende overtreding had plaatsgevonden vond Richard Valkenier het nodig de warrig fluitende arbiter te beledigen en kreeg, na eerst een gele kaart, vervolgens direct rood. Met tien man toog SC Oranje ten aanval en nadat de uitblinker aan Oranje-kant, Nicky Peters, onderuit werd gehaald verzilverde hij zelf de toegekende strafschop: 2-2.
De daarbij getoonde gele kaart voor de Wageningense verdediger betekende ook voor hem einde wedstrijd, want het was zijn tweede. Met tien tegen tien veranderde er in het laatste kwartier niets meer aan de stand, hoewel invaller Bob van Zomeren voor SC Oranje nog op de lat kopte. Daarmee kreeg de wedstrijd terecht geen winnaar.

AZ 2000 was in Wijchen te sterk voor Alverna:1-3. Jeffrey Ponsteen en Yancey Baars zetten de bezoekers al in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Na de hervatting besliste Joey Hermsen met een derde Arnhemse treffer de wedstrijd: 1-3. De tegengoal van Alverna bracht de bezoekers niet meer aan het wankelen.