SC Oranje maakt een valse start

7 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

SC Oranje had zich de seizoensopening anders voorgesteld. De ploeg van trainer Hans Liethof verloor in 4B van het zaterdagvoetbal in een tumultueus duel thuis met 2-1 van AFC Arnhem. Beide ploegen kregen eenmaal rood.

SC Oranje kwam al na tien minuten op voorsprong. Nicky Peters schoot raak uit een vrije trap: 1-0. AFC Arnhem pakte daarna het initiatief en kreeg ook enkele kansen. Doelman Michael Schoonderwoerd van SC Oranje was de situatie echter telkens meester.
Na de hervatting veranderde er weining aan het spelbeeld. AFC Arnhem drong aan, SC Oranje was gevaarlijk via de counter. “Maar na een uur liep Raymond Vermeulen van AFC Arnhem  tegen een rode kaart op en dat was voor de bezoekers het sein er nog een schepje bovenop te doen en alle ‘intimidatie-kanalen vol open te gooien'”, vertelde trainer Hans Liethof van SC Oranje na afloop. “De scheidsrechter liet zich behoorlijk intimideren en ‘vergat’ ons een penalty te geven en de speler van AFC Arnhem een rode kaart toen de doorgebroken Bob van Zomeren werd neergehaald.”
Het was volgens Liethof een beslissing met desastreuze gevolgen voor zijn ploeg. Routinier Arjan Wensink van SC Oranje liep ‘na een domme overtreding’ ook tegen een rode kaart op. Met tien tegen tien trok AFC Arnhem de stand daarna snel gelijk: 1-1. “Uit een dubieuze strafschop”, meende Liethof.
Vlak voor tijd pakte AFC Arnhem ook nog de overwinning: 1-2. Liethof: “Een doelpunt na een prachtige solo. Maar die zege was geflatteerd en de geïntimdeerde scheidsrechter drukte wel een hele grote stempel op deze wedstrijd.”

Klik hier voor de uitslagen