SC Oranje haalt uit tegen Eendracht

21 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Arnhemse derby tussen SC Oranje en Eendracht is voor de bezoekers een ware martelgang geworden. De ploeg van trainer Hans Liethof won het duel in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal met 9-0.

Het duel begon drie kwartier later dan gepland. De aangewezen vervanger van de zieke arbiter Swiers kwam niet opdagen, waarna het bestuur van Eendracht met een oplossing kwam. Rogier Kamerbeek, lid van Eendracht en oud-hoofdklassescheidsrechter, werd bereid gevonden af te reizien naar sportcomplex De Bakenhof.
Na het eerste fluitsignaal schoot SC Oranje als een komeet uit de startblokken. Binnen zes minuten leidde de thuisploeg door treffers van Lok-Wah Tsang en Kevin Barthen met 2-0. Dat laatste doelpunt was een bijzoindere, want het was voor Eendracht de honderdste tegengoal in deze competitie.
SC Oranje was veruit de betere ploeg, maar pas in de 27e minuut scoorde Thijs van Doorn 3-0. Lok-Wah Tsang, Theo Groeneveld en Liridon Berdynai bepaalden de ruststand op 6-0. Na de pauze voerden Kevin Barthen (60′) en weer Tsang (80′) de score op naar 8-0. Doelman Michael Schoonderwoert van SC Oranje mocht in de laatste minuut nog vanaf de strafschop stip aanleggen. Hij faalde niet: 9-0.

Met 30 punten uit 19 duels neemt SC Oranje een gedeelde zesde plaats op de ranglijst in.