SC Oranje grijpt naast periodetitel

9 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voor SC Oranje is het seizoen voorbij. In de vierde klasse B won de ploeg van trainer Hans Liethof met 2-1 bij Winterswijk, maar greep naast de derde periodetitel. Die ging op doelsaldo naar Oeken, dat met 7-0 won bij Eendracht.

Na de nederlaag van vorige week tegen Haarlo, met een winnende treffer vlak voor tijd, wist SC Oranje dat alleen een zege bij Winterswijk nog zou volstaan om een kans te houden op de derde periodetitel. Aan die eis voldeden de mannen van trainer Hans Liethof, maar uiteindelijk kwam de Arnhemse ploeg een doelpunt te kort ten opzichte van Oeken.
Die vrees leefde al bij SC Oranje, want Oeken moest zaterdag op bezoek bij Eendracht, dat dit seizoen al 147 treffers incasseerde. Daar kwamen er zaterdag tegen Oeken weer zeven bij en voor die laatste ploeg was de 7-0 zege precies voldoende voor de derde periodetitel.

SC Oranje begon slecht aan de uitwedstrijd bij Winterswijk. Al na drie minuten stonden de Arnhemmers met 1-0 achter. De gasten waren er echter niet door van slag, want Arjan wensink maakte nog voor de pauze gelijk: 1-1.
Zeven minuten na de pauze moesten de bezoekers met tien man verder. Mitch de Vries kreeg rood na een tackle. In ondertal zorgde Arjan Wensink met zijn tweede treffer in de 70e minuut voor een Arnhemse voorsprong. Die trok SC Oranje met negen man over de streep, want Jonathan pal kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart.

De grootste kater voor SC Oranje kwam na het laatste fluitsignaal, toen bleek dat Oeken met 7-0 had gewonnen bij Eendracht. De nederlaag tegen Haarlo van vorige week bleek een hele dure.

In de vierde klasse B pakte SDS ’55 al eerder de titel. AFC Arnhem, dat met 3-0 won bij SVDW ’75, Haarlo en Oeken spelen in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. 

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal