SC Oranje foutloos in aanloop naar topper

28 februari 2016 | Van onze AS-redactie

SC Oranje heeft in de aanloop naar de topper tegen DVV geen fout gemaakt. De ploeg van het trainersduo Bob van Londen/Hans Liethof versloeg zaterdag in de vierde klasse A het bezoekende Kesteren met 5-1. SC Oranje nam door de zege de koppositie weer over van DVV.

 

SC Oranje heeft tegen Kesteren op ondubbelzinnige wijze revanche genomen voor de twee eerdere nederlagen in dit seizoen. Na het normale competitieduel (3-1 verlies) ging ook de beslissingswedstrijd om de eerste peridoetitel tegen Kesteren verloren (4-2). Onder schitterende omstandigheden schotelde de Oranje-ploeg het talrijk opgekomen publiek zaterdag een spektakelstuk voor. De thuisploeg speelde een sublieme eerste helft, die met een 4-1 voorsprong werd afgestoten.

De thuisploeg begon overdonderend en kwam al snel op voorsprong door een kanonskogel van de van een blessure teruggekeerde Mitch de Vries in de linker bovenhoek: 1-0.  Een minuut later was de stand al weer gelijk. Een in de ogen van SC Oranje omstreden treffer omdat de toegekende vrije trap werd genomen vóór het fluitsignaal van de scheidsrechter. Lok-Wah Tsang zette SC Oranje in de 20e minuut met een schuiver weer op voorsprong: 2-1. De ongrijpbare uitblinker Nicky Peters bepaalde de ruststand op 4-1. Bij zijn eerste treffer speelde Peters zijn directe tegenstander uit, bij zijn tweede onderschepte hij een foutieve terugspeelbal.
De tweede helft was daarmee van alle spanning ontdaan. Vanuit een ijzersterke defensie, waar Jonathan Pal als voorstopper een foutloze wedstijd speelde, dicteerde de Oranjemannen ook na rust het duel. Tien minuten voor tijd stelde Peters na een soloactie de sterke spits Bryan van Schooten in staat de eindstand op het bord te zetten: 5-1.
Door de zege neemt SC Oranje met 34 punten uit 15 duels de koppositie weer over van DVV, dat met 32 uit 16 op de tweede plek staat. Komende zaterdag staat in Duiven de topper DVV – SC Oranje op het programma. Dat duel op sportpark Horsterpark begint om 14.45 uur.