SC Oranje en ESCA verdelen de buit

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Oranje en ESCA hebben elkaar zondag in 5F in evenwicht gehouden. De Arnhemse derby op sportpark de Bakenhof eindigde in een gelijkspel: 2-2. Ook bij rust was de stand in balans (1-1).

Trainer Chris Lankwarden was niet zo tevreden over het resultaat. “In de eerste helft was ESCA beter. Hoewel we in de tweede helft nog op voorsprong kwamen, hebben het daarna uit handen laten gegeven.”
Maslum Becerikli zette de bezoekers op 0-1, maar kort voor rust zorgde Mohassin Ouchene voor de 1-1 ruststand. Na de hervatting moest Oranje-keeper Idris Akajaus, normaal veldspeler maar door de schorsing en het vertrek van Antonio van Maanen nu in het doel, voor de tweede keer de gang naar het net maken. Opnieuw was Becerikli de doelpuntenmaker voor ESCA. Ouchene wilde niet achterblijven en scoorde voor Oranje de 2-2.
“Ik kan leven met een punt, maar misschien hadden we op basis van de tweede helft meer verdiend”, zei John van Verseveld, voorzitter en na het opstappen van Binni Klaver ook trainer van Sportclub Oranje.
Een nieuwe trainer zal er bij de Arnhemse club dit seizoen niet meer komen. “Samen met Jan Brokx, onze grensrechter en leider, maak ik het seizoen af”, zei Van Verseveld.
Door het gelijkspel verspeelde ESCA (11 punten uit 6 duels) de koppositie aan Ewijk (12 uit 5).

Uitslagen Vijfde klasse F
SC Oranje – ESCA                  2-2
AZ 2000 – Barneveld            1-0
CHRC – Ewijk                          0-5
De Paasberg – FC Jeugd       4-3
Roda’28 – SVHA                    2-4