SC Oranje – AZ 2000 gestaakt

23 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Oranje – AZ 2000 is dinsdag vijf minuten voor tijd gestaakt. De thuisploeg leidde op dat moment met 2-1. Wesley van Londen en Aziz Yiaar van AZ 2000 kregen beiden tweemaal geel na commentaar op de leiding.

Het was niet het enige rood voor AZ 2000, want ook grensrechter Dennis van de Brink en trainer Bob van Londen werden weggestuurd door de arbiter. “Die man heeft de hele avond vergald”, was het droge commentaar van AZ-trainer Bob van Londen. “Ik weet dat hij 22 jaar is en dat hij uit Nijmegen komt. Hij vertelde voor de wedstrijd dat hij binnen vijf jaar in de eredivisie zou fluiten en dat hij dan binnen zou lopen, omdat je 1600 euro per wedstrijd krijgt.”
Volgens Van Londen floot de Nijmegenaar in de eerste fase van de wedstrijd erg goed. AZ 2000 kwam op 0-1 door Raymile Grot, maar kreeg kort voor rust een strafschop tegen. “Uit het niets”, zei Van Londen. “Liridon Berdynai stond met de rug naar de bal toen die tegen zijn bovenarm kwam.”
Het buitenkansje vanaf elf meter was aan topscorer Rifat Bugdayci wel besteed: 1-1.
Beide ploegen kregen na rust veel kansen en zeker AZ 2000 had het duel kunnen beslissen. “Oranje schoot nog wel tegen de paal en tegen de lat, maar wij hadden echt weg moeten lopen. We stonden vier keer alleen voor de keeper”, zei Van Londen, die de tweede treffer van de thuisclub fel betwistte. “Onze grensrechter vlagde voor een ingooi, want de bal was buiten de lijn geweest, maar de scheidsrechter liet hem gewoon staan. Daar kwam de tweede goal uit.”
De treffer, in de rebound, van Ruben Bouwman zorgde voor het nodige tumult. Aanvoerder Wesley van Londen zei er wat van en kreeg geel. “Toen hij zei dat hij aanvoerder was, kon hij vertrekken”, vertelde ‘vader’ Bob van Londen.
Ook Aziz Yiaar kon daarna vertrekken en toen Van Londen het veld inliep ‘om de boel te sussen’, was ook hij de pineut. De arbiter staakte vervolgens het duel.
Patrick Baltus, trainer van SC Oranje, viel de arbiter niet af. “Ik heb dit seizoen nog geen betere gezien”, zei Baltus. “En als AZ gewoon op 1-3 was gekomen, en dat had gekund, was er denk ik ook niets gebeurd. Bij onze tweede goal was de bal ook niet over de lijn. Lokwah Tsang ging er gewoon knap langs. Ik heb het na afloop ook tegen Bob gezegd. ‘Die grensrechter stond steeds te vlaggen alsof het al 30 april was’.”

Uitslagen Vierde klasse A
Duno – ESCA                   6-1
SC Oranje – AZ 2000       2-1 gestaakt

Stand aan kop
1. Duno                  23-67
2. SC Oranje           22-58
3. ESCA                  23-44
4. Ede/Victoria       23-43
5. Oranje Blauw      23-43
6. Achilles ’29        23-41
7. AZ 2000            22-39

* Gestaakte duel SC Oranje – AZ 2000 niet in stand verwerkt