Samenwerking ESCA en AAC 1899

26 februari 2014 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse handbalclubs ESCA en AAC 1899 hebben een samenwerkingsverband gesloten. De seniorenteams bij zowel de mannen als de vrouwen gaan volgend seizoen spelen on der de naam E & A Handbal.

De leden van ESCA Handbal en AAC 1899 zijn dinsdagavond door het bestuur van beide clubs op de hoogte gebracht van de plannen. Daarbij gaat het om een samenwerking tussen de seniorenteams van beide verenigingen. Het doel is om te komen tot betere teams, beter trainbare groepen en versterking van het kader.
Door deze samenwerking willen beide verenigingen het handbal in Arnhem op een hoog niveau houden en waar mogelijk verbeteren. De samenwerking wordt voor de duur van één jaar aangegaan met een optie voor nog een jaar.
In een gezamenlijk persbericht laten de voorzitters Jan Wensink (ESCA) en Hans Takke (AAC 1899) weten dat de voorgenomen stap bij beide verenigingen wordt gezien als een mogelijkheid om zowel bij de vrouwen- als de mannenteams een bredere basis te creëren. ‘Binnen de samenwerking wordt het eenvoudiger om teams met voldoende spelers samen te stellen en van daaruit te werken aan een versterking van het handbal in Arnhem. Ook komen er meer mogelijkheden om te selecteren op basis van het niveau en de belangstelling die past bij de individuele speler.’ 

Voor de jeugd van AAC 1899 ontstaan door deze samenwerking meer keuzemogelijkheden. De jongens- en de meisjesteams kunnen beter aansluiting zoeken met de nieuwe brede seniorengroep. AAC 1899 ziet in deze samenwerking nog meer kansen om uit te groeien tot een bredere verenging waarin voor prestatie- en recreatiesport voldoende plaats is. De jeugd van AAC 1899 blijft spelen en trainen in sporthal Rijkerswoerd.

Onder de naam E & A Handbal zal de hoofdmacht bij de mannen gaan spelen in sporthal Valkenhuizen in Arnhem-Noord. Het eerste vrouwenteam speelt de thuisduels in sporthal Rijkerswoerd. Voor de overige seniorenteams worden de wedstrijden al naar gelang de mogelijkheden over beide locaties verdeeld.
In maart vinden er nog gesprekken plaats met sponsors en het NHV. Ook over de invulling van het kader zal in die periode meer duidelijk worden. Het is de bedoeling dat er vanaf april gezamenlijk wordt getraind. Ook deelname aan het traditionele Klaverblad Toernooi staat op het programma.