RVW ‘eerste kluif’ voor De Paasberg

6 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Paasberg behaalde in de vijfde klasse F een ruime zege op CHRC: 6-1. Veel waarde had die winst niet, want de titel ging naar Ewijk. De Paasberg speelt nu nacompetitie en neemt het zondag op tegen RVW.

De Paasberg trad tegen CHRC aan zonder zijn topschutters Romario van Beek en Murat, Erdal en Umit Senyer. De eerste 3 waren op vakantie, de laatste was geschorst. Ook enkele andere basisspelers ontbraken door blessures, maar het zwakke CHRC was desondanks geen partij voor De Paasberg.
Jimmy Pruijs, Angel Lubbers en Jeffrey Onstein bepaalden de ruststand op 3-0. Na rust scoorde CHRC tegen, maar Bjorn Van Koppenhagen, weer Jimmy Pruijs en Melvin Versteegen zetten een 6-1 eindstand op het bord.
Met 50 punten uit 20 duels eindigde De Paasberg als tweede. De Arnhemse ploeg leed dit seizoen slechts 2 nederlagen, maar dat gebeurde uitegerekend tegen Ewijk, dat tweemaal met 2-1 te sterk was. Ewijk ging met 52 uit 20 met de titel aan de haal, waardoor De Paasberg via de nacompetitie promotie zal moeten afdwingen. Zondag speelt de Arnhemse ploeg in de eerste ronde uit bij het Renkumse RVW. Een week later is de return in Arnhem. Gaat De paasberg door, dan speelt de ploeg van trainer Ton Klijnhout (foto) in de tweede ronde tegen de winnaar van FC Jeugd – ESCA. 

Vijfde klasse F
SC Oranje – AZ 2000       7-6
Uchta – Barneveld            4-4
Ewijk – SVHA                   5-1  
De Paasberg – CHRC        6-1
ESCA – FC Jeugd              1-2