Rutten terug, alles weer koek en ei

5 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Fred Rutten is terug bij Vitesse. Alsof er niets is gebeurd stond de Wijchenaar dinsdagochtend met zes spelers op het veld op Papendal. Rutten had zich na het bekerduel met Ajax (0-4), afgelopen donderdag, ziek gemeld en miste daardoor zondag ook de wedstrijd tegen NEC.

Volgens de officiële website van Vitesse zijn alle problemen tussen Rutten en de clubleiding uit de wereld. ‘Na een paar dagen afwezigheid door een flinke griep is Fred Rutten weer voldoende hersteld om de training te leiden. Dinsdagochtend heeft ook een goed gesprek plaatsgevonden tussen de hoofdtrainer en algemeen directeur Erwin Kasakowski waarin alle voorvallen van de afgelopen dagen zijn besproken’, zo meldt Vitesse op zijn website.
Na het afketsen van de transfer van Kelvin Leerdam van Feyenoord naar Vitesse uitte Rutten donderdag na afloop van de bekerwedstrijd tegen Ajax (0-4) forse kritiek op clubeigenaar Merab Jordania. Rutten reed daarna ook niet met de spelersbus mee terug van Emmen naar Arnhem. De Wijchenaar stapte in de auto bij technisch directeur Ted van Leeuwen, die eerder op de dag overeenstemming had bereikt met zijn collega Martin van Geel van Feyenoord over de transfer van Leerdam. Van Leeuwen heeft echter geen tekenbevoegdheid, waarna algemeen directeur Erwin Kasakowski weigerde een handtekening te zetten onder de overeenkomst, omdat hij Leerdam te duur vond. Van leeuwen en Van geel waren een transfersom van 450.000 overeengekomen en nog 5% voor Feyenoord bij een doorverkoop. Volgens bronnen mocht Van Leeuwen tot 300.000 euro gaan.
Inmiddels zijn Rutten en de clubleiding weer dikke vriendjes. ‘Ik ben blij dat Fred weer aan de slag is. We hebben samen gezeten en vastgesteld dat er geen vuiltje meer aan de lucht is’, aldus Erwin Kasakowski op de website van Vitesse. ‘In elk huwelijk is er wel eens onenigheid.’
Uiteraard was ook Fred Rutten opgetogen. ‘Voetbal lijkt af en toe op het normale leven. Je kunt soms op een heel ongelukkig moment door ziekte even uitgeschakeld zijn. Ik ga nu weer aan de slag.’

Bron: Vitesse.nl