Rutten haalt uit naar Jordania

1 februari 2013 | Van onze AS-redactie

Fred Rutten lijkt bezig aan zijn laatste maanden als trainer van Vitesse. De Wijchenaar haalde in Emmen na het bekerduel Vitesse – Ajax (0-4) fel uit naar clubeigenaar Merab Jordania. Rutten reisde ook niet mee terug met de spelersbus naar Arnhem.

Rutten was na de afstraffing van Vitesse in het matige bekerduel in Emmen niet eens boos over de wanprestatie van zijn ploeg. Dat Vitesse er tijdens de transferperiode niet in was geslaagd versterkingen aan te trekken, zinde Rutten veel minder. Voor de camera van Omroep Gelderland nam Rutten dan ook geen blad voor de mond en haalde fel uit naar clubeigenaar Merab Jordania (foto rechts).
“Boos en gefrustreerd word ik niet meer. Daarvoor heb ik in dit half jaar al teveel meegemaakt”, zei Rutten. “Maar ik ben wel teleurgesteld in de eigenaar die van de daken roept dat we mee moeten doen om het kampioenschap. Dan moet je dat ook waarmaken en je supporters niet voor de gek houden. Dat is de waarheid. Ik houd er niet van om mensen voor de gek te houden. Als zij dat wel willen doen, moeten ze dat zelf weten. Ik pas daarvoor.”
Rutten gaf aan dat hij van een journalist had moeten horen, dat ook Kelvin Leerdam niet vervroegd overkomt van Feyenoord. Ook dat zinde hem niet. De Wijchenaar had gevraagd om drie versterkingen, in elke linie één. In plaats daarvan werden Chanturia en Nicky Hofs beiden verhuurd. “Per saldo is dat dus min vijf”, rekende Rutten voor. “Zo kun je je ambitie niet waarmaken.”
Voor de camera van EredivisieLive kreeg Rutten bijval van Theo Janssen (foto links). “Dat er niemand bijkomt, is zeker teleurstellend. Dan wordt het bereiken van de eerste vier in de competitie wel een stuk moeilijker”, zei de middenvelder. Bovendien dreigt nog altijd een vertrek van Wilfried Bony naar Rusland, waar de transferperiode pas over een maand sluit. Janssen: “Als dat gebeurt, moeten we onze doelstelling maar aanpassen.”
Trainer Fred Rutten maakte duidelijk dat het wel eens zijn laatste seizoen in Arnhem kan zijn. “Dat zit er wel dik in. Het is fifty-fifty”, sprak de Wijchenaar, die niet met de spelersbus mee terug ging naar Arnhem.
Kortom, het is als vanouds onrustig bij Vitesse, dat zondag op bezoek gaat bij NEC.