Rutten gelooft in magie Gelredome

8 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse moet donderdagavond in Arnhem een 2-0 achterstand goedmaken tegen FC Anzhi om zich te plaatsen voor de vierde voorronde van de Europa League. Trainer Fred Rutten acht zijn ploeg daartoe in staat.

“In Gelredome zijn al diverse grote clubs gesneuveld en met alle clubs die ik zelf heb getraind, heb ik het ook altijd heel moeilijk gehad”, aldus Rutten. “Tegenstanders komen niet met een prettig gevoel naar Gelredome.
Voor Vitesse zal het niettemin een hele kluif worden om zich ten koste van de FC Anzhi, de ploeg van trainer Guus Hiddink, te plaatsen voor de volgende ronde. In het Saturn Stadion nabij Moskou, waarnaar FC Anzhi op last van de UEFA was uitgeweken, liet Vitesse vorige week de mogelijkheid op een goed resultaat liggen.
“We hebben toen een groot gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd. Ook kansen gecreëerd, maar verzuimd te scoren. Kansen zullen we nu weer krijgen, maar we moeten op gepaste wijze de aanval zoeken. Een tegendoelpunt is ‘killing’ in dit soort wedstrijden”, legt Rutten uit.
Het meespelen van Frank van der Struijk is donderdag onzeker. De verdediger ondervond nog naweeën van de hoofdwond, die hij in het eerste duel met FC Anzhi opliep. “Frank heeft een paar keer niet getraind. We zitten niet zo heel goed in de verdedigers, dus ik zal met hem geen risico nemen.”
Tomás Kalas, die de heenwedstrijd door een schorsing moest missen, is weer beschikbaar. dat geldt ook voor Nicky Hofs, die het duel in Rusland wegens knieklachten aan zich voorbij moest laten gaan.
Vitesse – FC Anzhi begint donderdagavond in Gelredome om 20.00 uur.