Rutger ten Velde twaalfde met Jong Oranje

9 augustus 2016 | Van onze AS-redactie

Handballer Rutger ten Velde is met Jong Oranje op het EK U20 in Denemarken als twaalfde geëindigd. De Nederlandse ploeg verloor het laatste duel, om de elfde plek, met 29-24 van Slovenië. Ten Velde scoorde vier keer.

Bij rust had de ploeg van bondscoach Monique Tijsterman nog alle kans het duel te winnen. Na 30 minuten stond er een 13-13 stand op het bord.  Na de hervatting was het gedaan met jong Oranje, dat niettemin een aardig toernooi speelde.
EKu20Twee overwinningen in de eerste groepsfase op het toernooi tegen Noorwegen en Macedonië zorgden na het verlies tegen Denemarken voor een euforische stemming in het Nederlandse kamp. De overwinning van Noorwegen op Denemarken gooide echter roet in het eten. Jong Oranje eindigde op basis van doelsaldo als derde in de poule en moest vervolgens spelen om de negende tot en met de zestiende plaats. Tegen Jong Zweden gooide Oranje nog alle frustraties over het missen van de hoofdronde van zich af (27-23), maar de laatste drie duels gingen verloren. Arnhemmer Rutger ten Velde, komend seizoen spelend voor Volendam, was op dit toernooi goed voor 37 doelpunten.

Foto boven: Rutger ten Velde waagt een doelpoging tegen Slovenië. (Foto: Ils Pattipeilohy)