Ruime bekerwinst Presikhaaf, RKHVV

27 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Presikhaaf en RKHVV hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB districtsbeker Oost. Presikhaaf won bij MEC (0-8), RKHVV was in Zutphen te sterk voor Be Quick  (0-5).

Presikhaaf leidde bij rust door doelpunten van Essen Gürbüz en Michel de Kinkleder met 2-0 bij de Achterhoekse vijfdeklasser. “In het eerste kwartier kon MEC nog wel meekomen. Öp het moment dat wij gingen aanzetten, kon die ploeg het tempo niet meer volgen. We hebben ze in feite stukgespeeld”, zei Dennis van Beukering, trainer van Presikhaaf.
na de pauze was er voor de thuisclub geen houden meer aan. Essen Gürbüz scoorde nog 3 keer. Ook Jerai Veldt en Mimoun Eloisghiri kwamen tot een treffer. Eenmaal schoot een speler van MEC de bal in eigen doel.

RKHVV had uiteindelijk geen moeite met vijfdeklasser Be Quick Zutphen. Voor rust kon de thuisclub de schade nog beperkt houden. Alleen Wessel van der Horst kwam tot scoren: 0-1.
Na de hervatting was diezelfde Van der Horst goed voor een loepzuivere hattrick: 0-4. Kees Hendriks bepaalde de eindstand op 0-5.