Rudy Aziz, scherpschutter van VVO

13 september 2010 | Van onze AS-redactie

Hij scoorde afgelopen zondag alle vier doelpunten voor VVO in de wedstrijd tegen AZ 2000 (4-0). En Rudy Aziz is niet eens spits. Maar bij VVO draait veel, zo niet alles, om  deze 21-jarige voetballer.

Gefeliciteerd. Ooit eerder vier doelpunten gemaakt?
Rudy Aziz: “Nee. Wel eens een hattrick, maar vier nog nooit. Het hadden er meer kunnen zijn, ik heb nog een paar kansen gemist. Vooral in de eerste helft. Na rust hebben we het goed opgepakt.”

Wat was de mooiste?
“De eerste. De bal werd ingespeeld, ik kapte een verdediger uit en schoot de bal vanaf de zestien hoog in de hoek.’

Jouw schot is befaamd. Train je erop?
,,Niet echt. Na afloop van de training schiet ik wat balletjes op doel, maar gericht erop trainen, nee, dat doe ik niet. Het zal wel aanleg zijn. ”

Hoe vaak heb je gescoord dit seizoen?
“In de competitie vijf, in de beker vier. En allemaal van afstand.”

Waar speel jij bij VVO?
“Direct achter de spitsen. De opstelling is zó neergezet om mij vrij te spelen. Dat lukt aardig. Deze rol bevalt me prima.”

Waar liggen jouw ambities?
“Ik wil hogerop. Het bevalt me prima bij VVO, ik voetbal er sinds mijn jeugd. Maar ik zal er niet mijn hele leven blijven. Ik wil graag weten wat mijn plafond is.”‘

Hoe ver gaat VVO komen dit seizoen?
Ik speel nu voor het derde seizoen in het eerste en wil nu kampioen worden. In de afgelopen jaren zijn we te vaak tweede geworden, nu moet het maar eens gebeuren.”

Jouw broer Jozef is jouw ploeggenoot Hoe vind je dat?
,,Wel grappig. Hij is laatste man.  We kunnen het goed met elkaar vinden.”

Wat doe je overdag?
“‘Ik studeer vrijetijds-management in Breda. Na mijn studie wil ik dancefeesten organiseren. Die bezoek ik nu soms. Vind ik geweldig.”

Hoe zijn jouw banden met Libanon, waar je bent geboren?
,,Ik ben er één keer op vakantie geweest. Op mijn zevende ben ik naar Nederland gekomen. Ik  bén Nederlander en vóel me ook Nederlander. Hier ligt mijn toekomst. Naar Libanon ga ik alleen met vakantie.”

Tot slot: spelers met een hard schot hebben vaak een bijnaam. Het ‘kanon’ is de bekendste.
“Haha, nee, ik heb nog geen bijnaam. Vorig seizoen werd een andere speler bij VVO wel het kanon genoemd. Die is nu gestopt. Wie weet.”